Στο Instagram είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής Έλληνας μετά τον Σπύρο Πανόπουλο που φτιάχνει το πρώτο ελληνικό supercar. Έχει πιο πάνω κι από τον Στέφανο Τσιτσιπά που έχει ένα ακόμα μεγαλύτερο διεθνές impact. Γιάννη Αντετοκούνμπο αφήνουμε στην άκρη. Δεδομένης όμως της ιδιότητας του, αυτό που έχει καταφέρει ο Άκης Πετρετζίκης είναι αναπάντεχο για όλους εμάς τους απ΄έξω και σίγουρα αξιοζήλευτο.

1.7 εκατομμύρια ακόλουθοι στο Instagram και – το ακόμα πιο δύσκολο – 1 εκατομμύριο subscribers στο Youtube. Κι επειδή οι αριθμοί είναι πολλές φορές ένας καλός τρόπος να πεις ψέματα, το πιο βασικό είναι πως πλέον, πίσω από κάθε συνταγή, βρίσκεται το δικό του όνομα. Άκη, έκανα τη συνταγή σου. Akis Cooking. Με την τελευταία του μάλιστα συνταγή, τον χαλβά από στραγάλια, συζητιέται ακόμα περισσότερο ο Άκης Πετρετζίκης, λόγω και του ότι αποτέλεσε το γλυκό που προσέφερε η Εμινέ Ερντογάν στο πρωθυπουργικό ζεύγος κατά την παρουσία τους στην Κωνσταντινούπολη.

Το 1 εκατομμύριο συνδρομητές στο Youtube τον κάνει τον πρώτο Έλληνα μη youtuber που πετυχαίνει αυτή την επίδοση (2j και Μάνος έχουν πάνω από 1.3 και 1.2 εκατομμύρια συνδρομητές, αλλά είναι youtubers κι όχι τηλεοπτικά πρόσωπα).

Έχοντας πλέον ισότιμα την ιδιότητα του μάγειρα, του επιχειρηματία και του Youtuber, ο Άκης Πετρετζίκης που 11 χρόνια πριν κέρδιζε το πρώτο Masterchef και είχε περάσει από την κουζίνα της θρυλικής ιρλανδέζικης μπυραρίας στο Μοναστηράκι, το James Joyce, είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα brands στη διαφημιστική αγορά και δεν υπάρχει επιχείρηση ή προϊόν τροφίμων και πρώτων υλών, που να μην έχει απευθυνθεί στην ομάδα του για να διαφημιστεί από τον Άκη.

Κι ενώ είναι τόσο δημοφιλής και μέσα σε όλα, με πολλά παράλληλα πρότζεκτ να τρέχουν, με το Kitchen Lab και το Burger AP να τρέχουν στα βόρεια και στο κέντρο, με συμμετοχή σε βρετανικό τηλεπαιχνίδι μαγειρικής του BBC, με συνεργασία με τον Jamie Oliver, την ίδια στιγμή είναι και σφόδρα αντισυμβατικός.

Του αρέσει προφανώς να έχει επαφή με τον κόσμο, αλλά έχει βάλει τη γραμμή του, ένα όριο, πέρα από το οποίο δεν πάει κανείς. Δεν είναι τυχαίο ότι παντρεύτηκε με τη σύζυγό του και δεν πήρε χαμπάρι κανείς παπαράτσι, ο ίδιος δημοσίευσε τις φωτογραφίες, δεν είναι τυχαίο που γέννησε η γυναίκα του πάλι χωρίς να το ξέρει κανείς. Και μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει τη στόφα του αστέρα.

Ο Άκης Πετρετζίκης έχει πετύχει και το πολύ δύσκολο, να απευθυνθεί εξίσου επιτυχημένα σε διαφορετικά κοινά. Τηλεόραση, Instagram,  TikTok, Youtube. Υπάρχουν κοινά στοιχεία στα τρία από τα τέσσερα, αλλά είναι εντελώς άλλος ο τρόπος λειτουργίας και το targeting.

Αν μπορούσαμε να το γράψουμε αλλιώς, ο Άκης είναι ένα παιδί που στόχευσε κάπου ανάμεσα στα αστέρια. Και εκτοξεύτηκε εκεί!

Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

Τανιμανίδης και Μπόμπα τόλμησαν να πάνε ταξίδι και άρχισε η ακατάσχετη «ηθικολογία»

Γιατί η Rihanna επαναστατεί ενάντια στα ρούχα εγκυμοσύνης;

Ο Γιώργος Λέντζας είναι το μέλλον της εναλλακτικής τηλεόρασης