Ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης ξενάγησε την κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στον Βύρωνα όπου μεγάλωσε και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την οικογένειά του, τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε και την εμπειρία του ως ναύτης.

«Οι γονείς είναι δύο άνθρωποι που ο καθένας με τον τρόπο του μας έδωσαν αγάπη αλλά δεν θα έπρεπε να είναι μαζί. Δεν μεγάλωσα σε ένα αρμονικό περιβάλλον, αυτό άφησε κατάλοιπα και στα τρία παιδιά. Ήμουν παπαδοπαίδι, οι γονείς μου ήταν θρήσκοι άνθρωποι, πήγαινα Κατηχητικό», δήλωσε για τη ζωή του ως παιδί.

«Στο Γυμνάσιο είχαμε φτιάξει μια θεατρική ομάδα και φτιάχναμε παραστάσεις. Ο πατέρας μου αγαπούσε πολύ το θέατρο, ήθελε να γίνει ηθοποιός αλλά δεν τον άφησαν οι γονείς του, η μητέρα μου διαφωνούσε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απόπειρα ενός φίλου του πατέρα του να τον κακοποιήσει σεξουαλικά. «Είχαμε ένα μεζεδοπωλείο και το λειτουργούσαμε οικογενειακώς. Ερχόταν σχεδόν καθημερινά ένας φίλος του πατέρα μου. Καθόμουν εγώ μαζί του και μου έλεγε διάφορα, είχα πάντα μια τάση να κάνω παρέα με μεγαλύτερους ανθρώπους.

Έτσι λοιπόν με κάλεσε να πάω σπίτι του να μου βάλει να ακούσω μουσική, κάποιους δίσκους. Θυμάμαι με πήγε ο πατέρας μου. Ήταν σαν γκαρσονιέρα, δεν είχε σαλόνι», δήλωσε αρχικά για τον άνθρωπο που προσπάθησε να ασελγήσει πάνω του.

«Κάτσαμε στο κρεβάτι και βλέπαμε τηλεόραση και άρχισε να με χαϊδεύει. Εγώ ενώ αρχικά πάγωσα στα πρώτα αγγίγματα και ευτυχώς λειτούργησα γρήγορα. Όταν πήγε να πάρει το χέρι μου πετάχτηκα και είπα ότι θέλω να πάω στην τουαλέτα.

Όπως πήγαινα, κάνω μια απότομη κίνηση και ανοίγω την πόρτα, ευτυχώς δεν είχε κλειδώσει και κατεβαίνω τα σκαλιά δύο δύο και παίρνω τον πατέρα μου να έρθει να με πάρει. Ο πατέρας μου δεν είναι ο άνθρωπος που θα πήγαινε να του ζητήσει τον λόγο, να τον βουτήξει από τον γιακά, όπως θα έκανα εγώ αν συνέβαινε στον γιο μου», πρόσθεσε σοκάροντας ο ηθοποιός.

Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν όμως το μόνο περιστατικό βίας που βίωσε ως νέος. Μπήκε σε νεαρή ηλικία σε πλοίο σαν εργαζόμενος, όπου δέχτηκε λεκτικές και σωματικές επιθέσεις. «Ένα βράδυ στην καμπίνα προσπάθησαν να με στριμώξουν. Με έπιασε ένας από τα πόδια ο άλλος από το κεφάλι, μου έβαλε το χέρι στο στόμα.

Παρότι ήμουν μικροκαμωμένος ήμουν πάρα πολύ νευρικός και στον μικρό χώρο της καμπίνας δεν κατάφεραν να με κάνουν καλά. Δεν μπορώ να μπω στη λογική αυτών των ανθρώπων» θυμήθηκε ο γνωστός ηθοποιός.

Ο Σταύρος Νικολαΐδης παρακολούθησε δακρυσμένος το βίντεο κατά τη διάρκεια της εκπομπής, όπου δήλωσε: «Τα είχα πολύ βαθιά φυλαγμένα μέσα μου. Όταν βγήκε το metoo, επειδή το βάρος είχε δοθεί περισσότερο στην κακοποίηση στους χώρους εργασίας, δεν θεώρησα ότι μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Ο λόγος που αποφάσισα τώρα να το κάνω είναι ότι βλέπω τόσες πολλές περιπτώσεις γύρω μου».