Ο Nick Cave έζησε μέσα σε επτά χρόνια, την τραγωδία που φοβάται κάθε γονιός. Έχασε δύο γιους, τον Arthur και τον Jethro. Όπως ανακοίνωσε, χθες, ο μουσικός, ο Jethro Lazenby έφυγε στα 30 του χρόνια. «Με μεγάλη θλίψη, μπορώ να επιβεβαιώσω πως ο γιος μου, Jethro, πέθανε», έγραψε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τον κόσμο να αφήσε σε ηρεμία την οικογένειά του.

Ο Jethro Lazenby γεννήθηκε το 1991 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Στην ηλικία των 8 ετών, έμαθε ότι ο πατέρας του είναι ο Nick Cave, αφού μέχρι τότε αγνοούσε το ποιος ήταν. «Ήταν δύσκολη στιγμή, αλλά αποδείχθηκε υπέροχη τελικά», είχε δηλώσει το 2008 ο μουσικός για τη γνωριμία τους.

Jethro Lazenby: Έπασχε από σχιζοφρένια – Είχε φυλακιστεί δύο φορές

Ο Jethro Lazenby μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκεί όπου ασχολήθηκε με το μόντελινγκ. Παρά τον διάσημο πατέρα του, ήταν πάμπτωχος όταν έφτασε στο Λονδίνο και στην αρχή έμενε στον καναπέ ενός φίλου του. Τελικά κατάφερε να εργαστεί για πολλούς διάσημους οίκους μόδας, ενώ εκτός από τις πασαρέλες, έκανε και ένα μικρό πέρασμα από ορισμένες ταινίες, όπως το Corroboree του 2007 και το φιλμ My Little Princess του 2011.

Η σχέση με τον πατέρα του ήταν τεταμένη όπως την χαρακτήρισε κάποια στιγμή σε συνέντευξη του ο Jethro, ωστόσο συχνά πυκνά χρησιμοποιούσε το επώνυμο του πατέρα του για να εξελίξει τη καριέρα του στο μόντελινγκ, ωστόσο αργότερα επανήλθε στη χρήση του επωνύμου της μητέρας του, Lazenby. Χρησιμοποιώντας το όνομα του πατέρα του, είπε κάποτε: «Δεν είναι τόσο κερδοφόρο όσο θα πίστευε κανείς».

Ωστόσο, η φήμη του αμαυρώθηκε όταν το 2018 φυλακίστηκε για βίαιη επίθεση στη φίλη του, ενώ όσο βρισκόταν στη φυλακή, απειλούσε να τη δολοφονήσει. Τον περασμένο Απρίλιο, είχε περάσει ξανά τα σίδερα της φυλακής, μετά την επίθεση στη μητέρα του, την οποία ξυλοκόπησε άσχημα στο σπίτι της στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, την χτύπησε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια ενός καυγά που είχαν μεταξύ τους, αφήνοντας την μελανιασμένη και με αιμορραγία. Την ώρα που εκείνος έφυγε για να αγοράσει τσιγάρα, η Beau Lazenby κατέφυγε σε μια κοντινή παμπ και ζήτησε από τους ανθρώπους εκεί να καλέσουν την αστυνομία, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο δικηγόρος του, ο 30χρονος πάλευε με τη ψυχική του υγεία, ενώ αποκάλυψε πρόσφατα ότι έπασχε από σχιζοφρένεια, που του θόλωνε την κρίση.

Δύο ημέρες πριν πεθάνει, αφέθηκε ελεύθερος από το Κέντρο Κράτησης της Μελβούρνης για τον ξυλοδαρμό της μητέρας του. Έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπεία κατάχρησης ουσιών και να αποφύγει την επαφή μαζί της για δύο χρόνια. Για την Beau Lazenby, υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες, ωστόσο είναι γνωστό ότι ο Jethro γεννήθηκε όσο ο Cave ήταν παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, τη Βραζιλιάνα δημοσιογράφο Viviane Carneiro.

Ο θάνατος του πρώτου γιου το 2015

Όσον αφορά τον Arthur, τον γιο του που πέθανε πριν επτά χρόνια σε ηλικία 15 ετών, η σχέση με τον Nick Cave ήταν εξίσου προβληματική. Ο ίδιος εντοπίστηκε νεκρός στις 14 Ιουλίου του 2015 σε κάτι βράχια κοντά στο Μπράιτον του Ανατολικού Σάσεξ. Ο ίδιος πήγε παραισθησιογόνα ναρκωτικά και σκόνταψε από την κορυφή ενός γκρεμού κοντά στο σπίτι του, πέφτοντας από 60 πόδια στο έδαφος.

Αμέσως έσπευσαν να τον βοηθήσουν όταν μάρτυρες τον είδαν να κάνει ζιγκ-ζαγκ στην κορυφή ενός γκρεμού. Αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στον έφηβο, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε κάτω από το Ovingdean Gap σε μια υπόγεια διάβαση. Μεταφέρθηκε γρήγορα στο κοντινό νοσοκομείο Royal Sussex, αλλά αργότερα πέθανε.

«Η θλίψη είναι αδιανόητη», είχε γράψει τότε ο μουσικός, ενώ η οικογένεια είχε μιλήσει επίσης για την απογοήτευσή της μετά τον θάνατο του «όμορφου, χαρούμενου αγαπημένου αγοριού» τους. Σε ένα σπαρακτικό σημείωμα που άφησε ο Earl Cave αποκάλεσε τον αδερφό του Arthur ως «ο καλύτερος αδερφός που θα μπορούσα να ζητήσω ποτέ».

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Tupac: Κυκλοφόρησε το trailer του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ράπερ και της μητέρας του

Chiara Ferragni: Τι έκανε στα πρώτα της γενέθλια μετά το πρόβλημα υγείας του συζύγου της

Doctor Who: Πόση πολιτική κρύβεται πίσω από την επιλογή του Ncuti Gatwa;