Δεν θυμόμαστε αν έχει υπάρξει στο παρελθόν, στο πρόσφατο τουλάχιστον, ανάρτηση της Κιμ Καρντάσιαν που να δείχνει το σώμα της, και να μην έχει τέτοια επεξεργασία ώστε να βλέπουμε κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για έναν άνθρωπο, πολλώ δε μια γυναίκα που, φυσιολογικά, έχει περάσει τόσες αλλαγές στο σώμα της.

Όσα λεφτά και να έχεις, ό,τι ειδικούς και να έχεις δίπλα σου, η φύση και το σώμα σε όλους τους ανθρώπους αλλάξει με τα χρόνια. Είναι νορμάλ και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε, να το φοβόμαστε. Σίγουρα να προσπαθούμε για να το διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται.

Η Κιμ Καρντάσιαν, χωρίς σαφώς να έχει καμία υποχρέωση να αποτελέσει κάποιο πρότυπο ή να ικανοποιήσει αυτούς που την έχουν ως πρότυπο, δείχνει σε πολλές αναρτήσεις της να μην αποδέχεται ότι το σώμα δε μπορεί να είναι πάντα τέλειο. Και είναι οι ατέλειες του που το κάνουν ακριβώς πιο γοητευτικό.

Η Κιμ Καρντάσιαν πόσταρε για μια σπάνια φορά φωτογραφίες χωρίς φίλτρα (pics)

Μια άλλη Κιμ Καρντάσιαν

Έτσι, μόνο ευχάριστο είναι που είδαμε την ακόλουθη ανάρτηση στο Instagram το βράδυ της Τρίτης, όπου είναι σε μια εξωτική παραλία με το μαγιό και δείχνει τα οπίσθια της ακριβώς όπως είναι. Με την κυτταρίτιδα, με τη φυσικότητα τους. Ανεπεξέργαστα. Κι αυτό την κάνει και πιο γοητευτική και πιο ανθρώπινη.

Αναμφίβολα, αν ένας άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να δείχνει το σώμα του όπως το φαντάζεται κι όχι όπως είναι, δεν έχει κανείς δικαίωμα να τον ψέξει. Αλλά τα σώματα είναι πάντα πιο όμορφα με την αλήθεια τους. Και η Κιμ Καρντάσιαν είναι, αναμφίβολα, μια ωραία γυναίκα.

Μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει κάποια φίλτρα σε κάποια σημεία, αλλά είναι ό,τι πιο κοντινό στην αλήθεια μας έχει δείξει.

Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά του ανεπεξέργαστου ή του ελάχιστα επεξεργασμένου με το φουλ φιλτραρισμένο, οι παλιότερες αναρτήσεις της Κιμ Καρντάσιαν είναι ενδεικτικές. Όχι μόνο ως προς τα οπίσθια, αλλά γενικά το σώμα της.