«Μυρμίγκιασμα». Αυτό λέει η κόρη της Μεγκ Ράιαν , Daisy, όταν παρακολουθεί μια ταινία που αισθάνεται καλά. «Είναι το πιο χαριτωμένο πράγμα», λέει η συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, 61 ετών, στο PEOPLE στο εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας. «Αυτό το συναίσθημα στο τέλος που σε κάνει να νιώθεις την καρδιά σου ανοιχτή».

Η ίδια η Μεγκ Ράιαν δεν είναι ξένη σε αυτή την αίσθηση. Έχοντας πρωταγωνιστήσει σε αγαπημένες ταινίες όπως το When Harry Met Sally και Sleepless in Seattle, εδραίωσε την ιδιότητά της ως η αιώνια βασίλισσα των ρομαντικών κωμωδιών. Βρήκε επίσης επιτυχία σε δραματικές ταινίες όπως το When a Man Loves a Woman και το Courage Under Fire. Αλλά καθώς η φήμη της μεγάλωνε, τόσο μεγάλωνε και η αποφασιστικότητά της να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τί είπε η Μεγκ Ράιαν

«Έκανα ένα τεράστιο διάλειμμα γιατί ένιωσα ότι υπήρχαν τόσα άλλα μέρη της εμπειρίας μου ως ανθρώπου που ήθελα να αναπτύξω», λέει, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της ως μαμά των δύο παιδιών της, Τζακ, 31, με τον πρώην σύζυγό της. Ο Dennis Quaid και η Daisy, 18, την οποία υιοθέτησε το 2006. «Είναι ωραίο να το θεωρείς δουλειά και όχι τρόπο ζωής. Και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος πλοήγησης για μένα», λέει.

Τώρα – οκτώ χρόνια μετά την τελευταία της ταινία, το σκηνοθετικό της ντεμπούτο το 2015, Ithaca η Μεγκ Ράιαν επιστρέφει επιτέλους στη μεγάλη οθόνη. Πρωταγωνιστεί, σκηνοθέτησε και έγραψε τη νέα rom-com What Happens Later, για πρώην εραστές που χιονίστηκαν μαζί τη νύχτα σε ένα περιφερειακό αεροδρόμιο. (Η ταινία έλαβε μια ενδιάμεση συμφωνία από την SAG-AFTRA που επέτρεπε τη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της απεργίας).

«Μου ήρθε κατά τη διάρκεια του lockdown», λέει. “Η ουσία είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι που είναι κολλημένοι μαζί. Απλώς μου αρέσει η ιδέα ότι κρατιόμαστε σε έναν χώρο, ακόμα κι αν αισθάνεται σύγκρουση, ίσως για λόγους που τους θεραπεύουν.”

Η Μεγκ Ράιαν, η οποία πρωταγωνιστεί στο πλευρό του David Duchovny, αποκαλεί ολόκληρη την παραγωγή «μαγική». Είναι μια μικρή βόλτα με τρενάκι μεταξύ αυτών των δύο ανθρώπων και θέτει το ερώτημα με έναν τρόπο: Θα καταλήξουν ή όχι μαζί; Αυτοί είναι άνθρωποι που ράγισαν ο ένας την καρδιά του άλλου πολύ παλιά. Και νομίζω ότι αυτό που κέρδισαν είναι ότι έχουν ευγνωμοσύνη για αυτό». Πιστεύει τώρα ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο;

Οι σκέψεις της Μεγκ Ράιαν στρέφονται στην αείμνηστη Nora Ephron, η οποία έγραψε και σκηνοθέτησε πολλές από τις κλασικές rom-com της. «Εκ των υστέρων αισθάνομαι ότι είναι αλήθεια, ναι», λέει. «Οι ταινίες που έκανα με τη Νόρα είχαν ένα λειτουργικό θέμα για το κισμέτ, όπως το πεπρωμένο και τη μοίρα. Και υπάρχει κάτι πραγματικά ανακουφιστικό σε αυτό».

Πηγή: People