Συνεχίζονται οι έρευνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με εμπειρογνώμονες στο σημείο, που έχουν οριστεί από τον εισαγγελέα.

Οι εμπειρογνώμονες αναμένεται να κάνουν δειγματοληψίες εδάφους, ενώ στο ακριβές σημείο που έλαβε χώρα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη βρίσκονται και τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των επιβατών που έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή την ώρα εκσκαπτικό μηχάνημα σκάβει στο σημείο προκειμένου στη συνέχεια εμπειρογνώμονες από το Χημείο του Κράτους που έχουν οριστεί από τον εισαγγελέα να λάβουν δείγματα του εδάφους.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί θα μεταβούν στο σημείο όπου βρίσκονται τα συντετριμμένα τμήματα της αμαξοστοιχίας και ό,τι έχει απομείνει από τα βαγόνια προκειμένου κι εκεί να γίνει ανάλογη δειγματοληψία.

Ο λόγος που οι δειγματοληψίες βρίσκονται σε εξέλιξη είναι για να απαντηθεί σειρά ερωτημάτων, τα οποία έχουν διατυπωθεί και στον εφέτη-ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση, από τις οικογένειες των θυμάτων.

Τα περισσότερα ερωτήματα αφορούν στο τι μπορεί να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, καθώς, σύμφωνα και με το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ, υπήρξε μια έκρηξη και μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να καούν ζωντανοί.

Αξίζει να σημειωθεί όπως οι εκπρόσωποι των γονέων και των συγγενών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

Ο λόγος της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας είναι η καθυστέρηση, όπως τονίζουν, η οποία παρατηρείται στην απονομή δικαιοσύνης, αλλά βεβαίως και στο γεγονός ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις, όπως λένε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του δυστυχήματος, δεν είχαν την τιμωρία που έπρεπε να τους αποδοθεί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ