Το γύρο του διαδικτύου κάνει η θλιβερή είδηση θανάτου του συντρόφου της Σάντρα Μπούλοκ, Μπράιαν Ράνταλ. Ο 57χρονος έδινε επί τρία χρόνια κρυφή μάχη με την ALS, γνωστή και ως αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ή νόσο του Lou Gehrig.

«Είμαι πεπεισμένη ότι ο Μπρι έχει βρει το καλύτερο σημείο ψαρέματος στον παράδεισο και ήδη ρίχνει το δόλωμα του σε ορμητικά ποτάμια γεμάτα σολομούς», έγραψε μεταξύ άλλων η αδερφή της Μπούλοκ, Γκεζίνε Μπούλοκ-Πράντο, σε μια αποχαιρετιστήρια ανάρτηση στο Instagram της.

Μπράιαν Ράνταλ: Φωτογράφος και τελευταίος σύντροφος της Σάντρα Μπούλοκ

Ο Μπράιαν Ράνταλ ήταν φωτογράφος, διευθύνοντας μια επιτυχημένη εταιρεία ονόματι «Bryan Randall Photography». Εστίαζε περισσότερο σε υπαίθριες σκηνές και παιδικά πορτρέτα. Αν και του άρεσε η ζωή στην Καλιφόρνια με την Σάντρα Μπούλοκ, ο ίδιος ήταν από το βόρειο τμήμα της Δυτικής Ακτής και συγκεκριμένα από το Πόρτλαντ του Όρεγκον.

O Ράνταλ ήταν εξοικειωμένος με τα φώτα της δημοσιότητας, πριν γίνει σύντροφος της ηθοποιού. Πριν ασχοληθεί με τη φωτογραφία, εργαζόταν ως μοντέλο μόδας, κοσμώντας σελίδες της Vogue Paris και κάνοντας διαφημίσεις για μεγάλες εταιρείες όπως η Hugo Boss και η Saint Laurent. Το 2011, μάλιστα, εμφανίστηκε δίπλα στο σούπερμοντελ, Σίντι Κρόφορντ, για το Harper’s Bazaar της Σιγκαπούρης.

Είχε αποκτήσει μία κόρη, την Σκάιλαρ Στάτεν Ράνταλ, με την οποία δεν είναι γνωστή τι σχέση διατηρούσε μαζί της. Ωστόσο, μία πηγή στο People, είχε δηλώσει το 2015 πως ο Μπράιαν Ράνταν ήταν στοργικός πατέρας και αληθινός οικογενειάρχης. 

Η γνωριμία του Μπράιαν Ράνταλ με τη Σάντρα Μπούλοκ

Το 2015, η Σάντρα Μπούλοκ γνωρίστηκε με τον Μπράιαν Ράνταλ, όταν εκείνος φωτογράφισε το πάρτι γενεθλίων του γιου της, Λιούις. Λίγους μήνες αργότερα, οι δυο τους ξεκίνησαν να βγαίνουν,  με την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση να γίνεται στον γάμο της Τζένιφερ Άνιστον και του Τζάστιν Θερού, την ίδια χρονιά.

Το ζευγάρι κρατούσε τη σχέση του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κι αυτό ήταν κάτι που βοήθησε για να μείνει μαζί οκτώ χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2021, η Σάντρα Μπούλοκ έκανε μια εμφάνιση στο Red Table Talk, αποκλείοντας τον γάμο στη ζωή της. Τότε είχε πει για τον Μπράιαν Ράνταλ πως ήταν «η αγάπη της ζωής μου».

Μόλις έναν χρόνο πριν, όταν η Μπούλοκ ανακοίνωσε πως θα κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική για να επικεντρωθεί περισσότερο στα παιδιά της, ξεκίνησαν και οι πρώτες φήμες περί δυσκολιών στη σχέση της με τον Μπράιαν Ράνταλ. Κι αυτό γιατί ο ίδιος ήθελε δια καώς να επισημοποιήσει τη σχέση τους, σε αντίθεση με την ηθοποιό.  

Στις αρχές του μήνα που διανύουμε, υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν το ειδύλλιο της Σάντρα Μπούλοκ και του Μπράιαν Ράνταλ να πέφτει στα βράχια, γράφοντας πως ζούσαν χωριστά από το φθινόπωρο του 2022.

Τι είναι η ασθένεια ALS που διαγνώστηκε ο Μπράιαν Ράνταλ και το Ice Bucket Challenge που είχε viral

Ο Μπράιαν Ράνταλ διαγνώστηκε με την ALS το 2020, χωρίς όμως να γίνει γνωστό δημοσίως. Ο ίδιος επέλεξε να το κρατήσει κρυφό. Δεν υπάρχει θεραπεία για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, ενώ το προσδόκιμο ζωής είναι από 2 έως 5 χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, αν και το 10% των πασχόντων ζει τουλάχιστον 10 χρόνια. 

Τα πρώτα συμπτώματα της ALS είναι μουδιάσμα σε κάποιο άκρο, αδυναμία κατάποσης και αναπνευστική ανεπάρκεια. Η ασθένεια προσβάλλει συνήθως τα χέρια και τα πόδια πρώτα και στη συνέχεια εξαπλώνεται σε άλλα μέρη του σώματος.

Επί της ουσίας, υποβαθμίζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε απώλεια του μυϊκού ελέγχου και, τελικά, σε αδυναμία ομιλίας, κίνησης, φαγητού και αναπνοής.

Το 2014, είχε γίνει viral στο ίντερνετ, το ice bucket challenge. Για την ακρίβεια, το είχε κατακλύσει. Ήταν τότε, το μεγαλύτερο κίνημα στα social media, στην ιστορία της Ιατρικής, αφού περίπου 17 εκατ. άνθρωποι ανέβασαν βίντεο στο Facebook, που έριχναν στους εαυτούς τους, κουβάδες με παγωμένο νερό.

Η κίνηση αυτή οδήγησε στη συγκέντρωση 115 εκατομμυρίων δολαρίων σε μόλις 6 εβδομάδες, ενισχύοντας και στην ευαισθητοποίηση της θανατηφόρας ασθένειας, ALS. Σκοπός ήταν να βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία, προκειμένου να καταπολεμηθεί. Το ice bucket challenge κατάφερε να χρηματοδοτήσει το έργο που οδήγησε στην ανακάλυψη πέντε νέων γονιδίων που σχετίζονται με την ALS και νέων φαρμακευτικών θεραπειών. 

Με πληροφορίες από Hollywoodlife

**Κεντρική φωτογραφία: GettyImages