Η Νάταλι Πόρτμαν έχει σημειώσει μια λαμπρή καριέρα στον κινηματογράφο ήδη από την ηλικία των 12 ετών όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Λικ Μπεσόν, «Léon: The Professional». Η ίδια όμως πιστεύει ότι τα παιδιά στο Χόλιγουντ δεν θα πρέπει να εργάζονται «Δεν θα ενθάρρυνα τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτό. Δεν εννοώ ποτέ- εννοώ ως παιδί». Ταυτόχρονα όμως δεν μετανιώνει για τη δική της καριέρα που ξεκίνησε τόσο νωρίς, καθώς όπως αναφέρει, οι γονείς της υπήρξαν ιδιαίτερα προστατευτικοί.

«Αισθάνομαι ότι ήταν σχεδόν ένα ατύχημα τύχης που δεν έπαθα τίποτα, σε συνδυασμό επίσης με τους πολύ υπερπροστατευτικούς, υπέροχους γονείς» εξήγησε. «Δεν σου αρέσει όταν είσαι παιδί και είσαι ευγνώμων γι’ αυτό όταν είσαι ενήλικας».

Η Νάταλι Πόρτμαν προσέθεσε: «Έχω ακούσει πάρα πολλές κακές ιστορίες για να σκεφτώ ότι οποιαδήποτε παιδιά θα έπρεπε να συμμετέχουν σε αυτό». «Τελικά, δεν πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να εργάζονται. Πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να παίζουν και να πηγαίνουν στο σχολείο». Η Νάταλι Πόρτμαν είναι μητέρα δύο παιδιών, του Άλεφ, 12 ετών, και της Αμαλία, 6 ετών, αλλά τα σχόλιά της δείχνουν ότι τα παιδιά της δεν θα ακολουθήσουν τα δικά της βήματα.

Η Νάταλι Πόρτμαν εμφανίστηκε επίσης ως Padmé Amidala στο «Star Wars: Episode I – The Phantom Menace» όταν ήταν ακόμα στο λύκειο. Άλλοι πρώιμοι ρόλοι της περιλαμβάνουν το δράμα «Beautiful Girls» του 1996 και το «Where the Heart Is» του 2000.

Η Νάταλι Πόρτμαν εμφανίστηκε στο podcast «Armchair Expert» του Νταξ Σέπαρντ το 2020 και σημείωσε ότι το γεγονός ότι ήταν 12 ετών στα γυρίσματα του «Leon» «δεν επέτρεψε την πλήρη έκφραση αυτού που ήμουν εκείνη την εποχή». «Η σεξουαλικοποίηση ως παιδί μου στέρησε τη δική μου σεξουαλικότητα, επειδή με έκανε να φοβάμαι», συνέχισε.

Η ηθοποιός της Marvel έχει μιλήσει στο παρελθόν για την εφηβική της ζωή στα φώτα της δημοσιότητας. Η Πόρτμαν εμφανίστηκε στο podcast «Armchair Expert» του Νταξ Σέπαρντ το 2020 και σημείωσε ότι το γεγονός ότι ήταν 12 ετών στα γυρίσματα του «Leon» «δεν επέτρεψε την πλήρη έκφραση αυτού που ήμουν εκείνη την εποχή». «Η σεξουαλικοποίηση ως παιδί μου στέρησε τη δική μου σεξουαλικότητα, επειδή με έκανε να φοβάμαι», συνέχισε.

Στη συνέχεια, η Πόρτμαν τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι «είχαν αυτή την εντύπωση για μένα ότι ήμουν εξαιρετικά σοβαρή και σεμνότυφη και συντηρητική καθώς μεγάλωνα». Και είπε: «Το καλλιέργησα συνειδητά, γιατί ήταν ένας τρόπος για να νιώθω ασφαλής. Αν κάποιος σε σέβεται, δεν πρόκειται να σε αντικειμενοποιήσει. Σε αυτή την ηλικία έχεις τη δική σου σεξουαλικότητα και έχεις τη δική σου επιθυμία και θέλεις να εξερευνήσεις πράγματα… αλλά δεν αισθάνεσαι απαραίτητα ασφαλής. Χτίζεις αυτά τα φρούρια».

Το 2018, η Πόρτμαν είπε πώς οι άντρες την υπερσεξουαλικοποιούσαν όταν ήταν έφηβη. Περιέγραψε στο «Women’s March» πώς όταν άνοιγε γράμματα θαυμαστών της, υπήρχαν φαντασιώσεις βιασμού που είχαν γράψει για εκείνη. «Μια αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στην τοπική ραδιοφωνική μου εκπομπή για τα 18α γενέθλιά μου, κατ’ ευφημισμόν την ημερομηνία που θα ήμουν νομικά έτοιμη για να κάνω σεξ. Οι κριτικοί ταινιών μιλούσαν για το αναπτυσσόμενο στήθος μου στις κριτικές», είχε αποκαλύψει.