Το καλοκαίρι του 2014, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς άφηνε την τελευταία του πνοή, πρόωρα, σκορπώντας την πιο ατόφια θλίψη που έχει προκαλέσει ποτέ θάνατος ηθοποιού στο Χόλιγουντ. Αυτό που συνέβη προσφάτως με τον Μάθιου Πέρι είναι το μόνο που μας έρχεται ως συγκρίσιμο μέγεθος. Σε αυτά τα 9 χρόνια έχουν δει το φως πολλές ιστορίες από τη ζωή του, από την καλλιτεχνική του σπουδαιότητα και από το μέγεθος της ανθρωπιάς του.

Όπως είχε πει κάποτε σε συνέντευξη, έγινε κωμικός γιατί είδε πως είναι το δικό του σκοτάδι και δεν ήθελε να αφήσει κανέναν άλλον άνθρωπο να βυθιστεί όπως αυτός. Έγινε κωμικός για να βοηθάει, έγινε ηθοποιός για να προσφέρει και αυτό δεν αφορά μόνο άυλα πράγματα, δηλαδή το συναίσθημα των ερμηνειών του. Αφορά και υλικά πράγματα.

Μια υπόθεση που έχει ακουστεί στο παρελθόν και κάνει ξανά τον γύρο των social media και έφτασε στο feed μας, είναι αυτή που θέλει τον Ρόμπιν Γουίλιαμς να έβαζε όρο στο συμβόλαιό του σε κάθε ταινία που έπαιζε, να προσλαμβάνει η παραγωγή 10 άστεγους ανθρώπους μίνιμουμ, για να συμμετέχουν ως κομπάρσοι, να τρώνε στα διαλείμματα από τα catering και να πληρώνονται και μεροκάματα.

Ο Μπράιαν Λορντ, ένας ειδικός σε θέματα του Χόλιγουντ, αποκάλυψε πρόσφατα πως με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς είχε γίνει λόγος για να προσληφθούν πάνω από 1.500 άτομα στην κινηματογραφική του διαδρομή.

* Πηγή: Provocateur.gr