Η καριέρα και η ζωή του Φάμπιο Πάιμ δεν ενδιαφέρει κανέναν, αλλά η σχέση του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο απασχολεί τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο.

Ο Πάιμ ξεκίνησε την καριέρα του από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έπαιξε μαζί με την Κριστιάνο στην Ακαδημία της.

Ήταν εξτρέμ, έφτασε έως την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας, και έπαιξε σε περισσότερες από δέκα ομάδες, ενώ πέρασε και ως δανεικός από την Τσέλσι, χωρίς να έχει συμμετοχή.

Ο 35χρονος που έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο, αν και είναι τρία χρόνια μικρότερος από τον CR-7, έδωσε συνέντευξη στη «Sun» και μίλησε για τη σχέση του με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της μπάλας.

Τόσο αυτός όσο και ο Κριστιάνο ήταν φτωχόπαιδα όταν έπαιζαν στην Ακαδημία της Σπόρτινγκ και ο Πάιμ αποκάλυψε που έβρισκαν έξτρα φαγητό:

«Τα βράδια πηγαίναμε στα McDonald’s για να πάρουμε τα χάμπουργκερ που κανείς δεν ήθελε πια και δεν μπορούσαν να τα πουλήσουν. Ήμασταν εκεί κάθε βράδυ για τα μπέργκερ. Η Σπόρτινγκ το ήξερε. Δεν είναι όπως στις μέρες μας, που υπάρχουν οικότροφοι. Μας επέτρεπαν να βγούμε».

Πάιμ: «Τον Ρονάλντο τον ενοχλούσε όταν έχανε από παιδί»

Μιλώντας για την σχέση του με τον Κριστιάνο σημείωσε: «Ήμασταν φίλοι. Δεν μπορώ να πω οι καλύτεροι φίλοι, αλλά ήμασταν φίλοι. Είχα πάει διακοπές μαζί του.

Την πρώτη φορά στη Βραζιλία, πριν από το Euro 2004. Αυτό ήταν το πρώτο Euro του Κριστιάνο. Προπονήθηκα και εγώ μια περίοδο με την ανδρών αλλά ήμουν μικρός για να παίξω».

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ακαδημία της Σπόρτινγκ όταν ο Πάιμ ήταν οκτώ ετών και έπαιξε σε ένα τουρνουά στη Μαδέρα, το πορτογαλικό νησί όπου γεννήθηκε ο Ρονάλντο.

«Την πρώτη φορά που συνάντησα τον Κριστιάνο ήμουν οκτώ χρόνων, ήμουν νέος στη Σπόρτινγκ και πήγαμε σε ένα τουρνουά στη Μαδέρα.

Περάσαμε καλές στιγμές μαζί, πολύ καλές στιγμές. Το ποδόσφαιρο δεν ήταν τόσο σοβαρό εκείνη την εποχή για εμάς.

Αλλά πάντα θυμάμαι τον Ρονάλντο ως έναν σκληρά εργαζόμενο, πραγματικά αφοσιωμένο και κάποιον που ήθελε να είναι ο καλύτερος. Τον ενοχλούσε όταν έχανε. Από παιδί. Ήθελε συνεχώς να βελτιώνεται και έγινε αυτός που είναι σήμερα: Ο καλύτερος».

Ο Ρονάλντο έπαιξε στην πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, ο Πάιμ δεν είχε την ανάλογη καριέρα όμως, αν και ήταν μεγάλο ταλέντο.