Η διάσημη ηθοποιός δίνει τη λάμψη της στις κινηματογραφικές οθόνες με το διάσημο χαμόγελό της και τις ανάλαφρες μπούκλες της εδώ και δεκαετίες, ωστόσο, παραμένει σχεδόν ίδια στην εικόνα της.

Τζούλια Ρόμπερτς: Πώς παραμένει νέα;

Συνομιλώντας με τον σεναριογράφο της ταινίας «Notting Hill» Ρίτσαρντ Κέρτις για το τεύχος Φεβρουαρίου της βρετανικής Vogue, αποκάλυψε το εκπληκτικό μυστικό της για να παραμένει νέα. Και μπορεί να σας ξαφνιάσει.

Η 56χρονη ηθοποιός συνομίλησε με τον θρύλο των ρομαντικών κωμωδιών για να συζητήσουν μεταξύ άλλων την 25χρονη φιλία τους και τον ρόλο της στο Notting Hill, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως η νεανική της εμφάνιση οφείλεται στη γενετική και στην «αγάπη ενός καλού άνδρα».

Διαφωνώντας με τον Ρίτσαρντ Κέρτις ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δείχνει ίδια με την πρώτη τους γνωριμία τη δεκαετία του ‘90, η Τζούλια Ρόμπερτς παραδέχτηκε ότι οι γονείς της είχαν «πολύ καλά γονίδια».

«Δεν λέω ότι είμαι ίδια, γιατί είδα μια φωτογραφία νωρίτερα με τον Τομ Χανκς και εμένα από μια ταινία και φαινόμασταν σαν να μας είχαν σιδερώσει» αστειεύτηκε.

Τότε ο σεναριογράφος τη ρώτησε: «Οι αναγνώστες της Vogue θα θέλουν να μάθουν αν χρησιμοποιείτε τεχνικές μεθόδους για να διατηρήσετε τη λαμπερή σας νεανική εμφάνιση» με την Τζούλια Ρόμπερτς να απαντά ελαφρώς ντροπαλά: «Το τουρσί. Βάζω το κεφάλι μου σε ένα βάζο κάθε δεύτερο Σάββατο για 18 ώρες. Κάνει θαύματα, αλλά η μυρωδιά είναι απαίσια».

Τελικά όμως ενέδωσε, λέγοντας στον Κέρτις: «Όχι -σοβαρή απάντηση. Καλά γονίδια, να ζεις μια ζωή που σε γεμίζει, και το έχω πει αυτό -και το λέω συνήθως σαν ένα είδος αστείου- αλλά πιστεύω στην αγάπη ενός καλού ανθρώπου».

Τζούλια Ρόμπερτς: Ευτυχισμένη στο γάμο της

Η Ρόμπερτς, η οποία είναι παντρεμένη με τον σύζυγό της Ντάνιελ Μόντερ εδώ και 21 χρόνια, δήλωσε ότι η υποστήριξή του κάνει όλη τη διαφορά.

«Πιστεύω ότι ο σύζυγός μου με αγαπά και με φροντίζει με τρόπο που με κάνει να νιώθω βαθιά, βαθιά ευτυχισμένη» είπε. «Και κάθε φορά που βλέπεις κάποιον που είναι ευτυχισμένος, δεν έχει σημασία πόσο χρόνων είναι».

Πέρα από τη γήρανση, ο Κέρτις την ρώτησε για τα διαφορετικά πρόσωπά της, ρωτώντας εάν είδε ποτέ το είδωλό της στον καθρέφτη και σκέφτηκε: «Ω, αυτό είναι ένα διάσημο πρόσωπο», με την Τζούλια Ρόμπερτς να απαντά «όχι» προσθέτοντας: «Το ένα θα ήταν χωρίς μακιγιάζ και το άλλο θα ήταν με μακιγιάζ. Αυτό είναι η πιο σοφιστικέ διαφορά».

Τζούλια Ρόμπερτς British Vogue

Τζούλια Ρόμπερτς: Γιατί δεν έχει κάνει ποτέ γυμνή σκηνή;

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Τζούλια Ρόμπερτς εξήγησε γιατί δεν έχει εμφανιστεί ποτέ γυμνή.

Κατά τη διάρκεια της εμβληματικής κινηματογραφικής της καριέρας των τριών δεκαετιών, η ηθοποιός δεν εμφανίστηκε ποτέ γυμνή, ούτε καν υποδυόμενη την πόρνη στην ταινία Pretty Woman.

Αποκαλύπτοντας τον λόγο, ανέφερε: «Ξέρετε χωρίς να θέλω να επικρίνω τις επιλογές των άλλων, αλλά για μένα το να μη βγάλω τα ρούχα μου σε μια ταινία ή να μην είμαι ευάλωτη σωματικά είναι μια επιλογή που υποθέτω πως κάνω για τον εαυτό μου. Αλλά στην πραγματικότητα, επιλέγω να μην κάνω κάτι σε αντίθεση με το να επιλέξω να κάνω κάτι».

Τζούλια Ρόμπερτς British Vogue

Τζούλια Ρόμπερτς: Παραλίγο να αρνηθεί το ρόλο στην ταινία Notting Hill

Σε άλλο σημείο αποκάλυψε ότι ήταν σε σκέψη να αρνηθεί το ρόλο της Άννα Σκοτ στην ταινία «Notting Hill», χαρακτηρίζοντάς τον ως «ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που χρειάστηκε να κάνω». «Μου φάνηκε τόσο άβολο» είπε για τον ρόλο της. «Δεν ήξερα καν πώς να παίξω αυτό το πρόσωπο».

Παράλληλα, εξήγησε ότι μισούσε τόσο πολύ να ντύνεται σαν σταρ του κινηματογράφου, που έφτασε στο σημείο να βάλει τα δικά της ρούχα στη σκηνή όπου λέει την πλέον εμβληματική ατάκα της ταινίας: «Είμαι ένα απλό κορίτσι που στέκεται μπροστά σε ένα αγόρι και του ζητάει να την αγαπήσει».

Όπως αποκάλυψε η Τζούλια Ρόμπερτς, έστειλε τον οδηγό της στο διαμέρισμά της με οδηγίες για να κάνει επιδρομή στη ντουλάπα της. «Φόρεσα τις δικές μου σαγιονάρες, τη δική μου μπλε βελούδινη φούστα, την μπλούζα και τη ζακέτα μου για εκείνη τη στιγμή» είπε.