Ένα αγόρι 9 ετών, ο Ezra, που είχε ποδοπατηθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Astroworld την 5η Νοεμβρίου στο Τέξας υπέκυψε στα τραύματά του. Έγινε το δέκατο θύμα της τραγωδίας, όπως ενημέρωσε χθες Κυριακή δικηγόρος που ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειάς του.

«Δεν θα έπρεπε να είναι αυτή η κατάληξη του να πηγαίνεις σε συναυλία με το παιδί σου, κάτι που υποτίθεται πως είναι στιγμή χαράς», τόνισε ο Ben Crump, γνωστός δικηγόρος που εκπροσωπεί τα θύματα, ανακοινώνοντας τον θάνατο του Ezra Blount, ο οποίος είχε τεθεί σε τεχνητό κώμα και πάλευε για τη ζωή του.

Ο Ezra ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου στο Astroworld

Το αγόρι βρισκόταν στους ώμους του πατέρα του όταν στο κοινό ο ένας άρχισε να σπρώχνει τον άλλο κατά τη διάρκεια της παράστασης του Travis Scott, με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να μην μπορούν να αναπνεύσουν. Ο πατέρας του Treston, μη μπορώντας να αναπνεύσει, λιποθύμησε και έτσι ο Ezra έπεσε στο έδαφος. Στην συνέχεια ποδοπατήθηκε βάναυσα και έφερε σημαντικά τραύματα στο νεφρό, στους πνεύμονες και στο συκώτι του.

Το αγόρι υπέστη καρδιακή ανακοπή και τέθηκε σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο για μείωση του οιδήματος στον εγκέφαλό του. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το αγόρι δεν τα κατάφερε.

Όταν ο Treston ξύπνησε, έσπευσε σε έναν γιατρό για να δει πού ήταν ο γιος του. Τελικά τον βρήκαν σε ένα κοντινό νοσοκομείο αφού εισήχθη με το όνομα «John Doe» επειδή δεν είχε ταυτότητα πάνω του.

Έχουν ήδη κατατεθεί δεκάδες αγωγές και μηνύσεις στη δικαιοσύνη εναντίον των οργανωτών της συναυλίας. Στρέφονται κυρίως εναντίον του ράπερ Travis Scott, του βασικού οργανωτή του φεστιβάλ, ο οποίος συνέχισε την συναυλία παρά την τραγωδία που εκτυλισσόταν μπροστά του.

Ο δικηγόρος Ben Crump είπε: «Οι συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ όπως αυτό προορίζονται να είναι ένα ασφαλές μέρος για ανθρώπους όλων των ηλικιών όπου απολαμβάνουν τη μουσική σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Τίποτα από αυτά δεν ίσχυε για το Astroworld Festival».