Για τις τελευταίες στιγμές του 26χρονου Βρετανού τουρίστα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην περιοχή της Αγίας Αγάθης στη Ρόδο, όταν την ώρα που έκανε σανίδα τον χτύπησε κεραυνός, μίλησε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο νεαρός τουρίστας βρίσκονταν μέσα στο νερό την ώρα που έβρεχε καταρρακτωδώς και, παρά τις εκκλήσεις των υπόλοιπων λουομένων να βγει έξω, παρέμενε πεισματικά μέσα στη θάλασσα μαζί με τη σανίδα του.

«Περίπου 10 λεπτά που ήμουν στον μαγαζί, τον έβλεπα πάνω στη σανίδα μέσα στο νερό, με πολλή βροχή, κεραυνούς γύρω γύρω. Είπα σε ένα φίλο μήπως να του πούμε να βγει έξω από το νερό γιατί μπορεί να πέσει κεραυνός;», είπε αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA.

«Ξαφνικά ακούω την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια. Πήγα μέσα στο νερό, τον έβγαλα έξω, έκανα τις πρώτες βοήθειες. Σε μία φάση είδα να γίνεται μπλε πια το παιδί. Προσπαθούσε να πάρει αναπνοή, νόμιζα ότι θα συνέλθει. Η κοπέλα φώναζε το όνομά του, ξαφνικά τα μάτια του έκλεισαν», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και με τη βοήθεια άλλων λουομένων ο 26χρονος νεαρός μεταφέρθηκε στη στεριά όπου οι διασώστες έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.