Όλα στη φόρα τα έκαναν οι Bad Blue Boys, χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Δεν έκρυψαν την μετακίνησή τους προς την Ελλάδα για το ματς της ομάδας τους με την ΑΕΚ ούτε και τον σκοπό τους να βγάλουν τα μαχαίρια και όποιον πάρει ο χάρος. Κι όμως, δεν υπήρξε κανένα tracking, η ΕΛ.ΑΣ. δεν πήρε χαμπάρι.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα γκρουπ στο Facebook όπου υπήρχαν και Έλληνες, το Hooligan TV, υπάρχουν αναρτήσεις από την Παρασκευή, όπου συζητιέται αυτή η καταδρομική των χούλιγκαν.

«Την ίδια μέρα παίζουν Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ στην Αθήνα», γράφει ένα σχόλιο που έχει μπερδέψει τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων και προφανώς οραματιζόταν ξύλο ανάμεσα σε ΑΕΚ/Μαρσέιγ και ΠΑΟ/Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

«Οι Bad Blue Boys έχουν ταξιδέψει πολλές φορές σε διάφορα ματς, παρά το ότι τους το έχουν απαγορεύσει. Οπότε, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να το κάνουν ξανά», γράφει ένα άλλο σχόλιο.

Λίγο πιο κάτω, ένας γράφει «ΑΕΚ+Μαρσέιγ, οι καλύτεροι και πιο δυνατοί». Πιθανότατα, αυτή η ανάρτηση γίνεται από οπαδούς στο σκληροπυρηνικό κομμάτι της ΑΕΚ, που γνώριζαν για τον ερχομό των Κροατών και συζητούν με άνεση για το ότι θα έρθουν στο γήπεδο.

επεισόδια Ντινάμο Ζάγκρεμπ ΑΕΚ Bad Blue Boys

Σε μια άλλη ανάρτηση, ένας γράφει ότι οι Bad Blue Boys είναι φίλοι με αυτούς του Παναθηναϊκού, δείγμα του ότι υπάρχει ξεκάθαρη εμπλοκή τμήματος των οργανωμένων του Παναθηναϊκού.

Bad Blue Boys

Με πιο απλά λόγια, τα «αδέρφια» τρέχουν για να στηρίξουν τα «αδέρφια». Απ’ όλες τις λεπτομέρειες πάντως, φαίνεται πως δεν ήταν ένα απλό ραντεβού για ξύλο που έφερε κατά λάθος κι έναν νεκρό. Μοιάζει με οργανωμένη κίνηση ώστε να προκληθούν επεισόδια που θα εξέθεταν την ΑΕΚ, σε μια περίοδο που η αντιπαλότητα και η τοξικότητα ανάμεσα στα δύο κλαμπ είναι έντονη, καθώς αποτελούν τους δύο ισχυρούς ποδοσφαιρικούς πόλους στην Ελλάδα.