Γλίτωσε το «έμφραγμα» με την Ντνίπρο και έκλεισε ραντεβού με τη Μαρσέιγ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League ο Παναθηναϊκός, αλλά το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως το άγχος πέταξε, πάει. Οι Πράσινοι, δεδομένα πια, θα παίξουν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κάτι που συνιστά εξαιρετικό νέο και από οικονομική σκοπιά.

Το «χειρότερο» σενάριο για το μέλλον φέρνει 10 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του «τριφυλλιού». Αν δε, γίνει το «μπαμ» και ο Παναθηναϊκός καταφέρει να αποκλείσει τη Μαρσέιγ πηγαίνοντας με αέρα ισχυρού στα πλέι οφ του Champions League, τότε το κερδισμένο ποσό μπορεί να φτάσει ως και τα 30 εκατ.!

Να πούμε εδώ πως μια νίκη στη φάση των ομίλων της Νο1 διασυλλογικής διοργάνωσης προσφέρει 2,8 εκατομμύρια ευρώ και μία ισοπαλία, 930 χιλιάδες ευρώ. Ναι, τα πολλά λεφτά είναι εκεί – γνωστό είναι αυτό.

Αλλά το Europa League μόνο αμελητέα υπόθεση δεν (θα) είναι, μη χάνουμε το μέτρο και μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός είχε 7 χρόνια μακριά από ευρωπαϊκή group stage.

Παίρνει Πάλμερ Μπράουν ο Παναθηναϊκός

Στο μέτωπο των μεταγραφών, οι Πράσινοι ήρθαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Πάλμερ Μπράουν. Αμερικανός κεντρικός αμυντικός, ηλικίας 26 ετών, έχει αγωνιστεί σε Μάντσεστερ Σίτι, Κόρτραϊκ, Μπρέντα, Αούστρια Βιέννης και Τρουά – στην τελευταία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος καταγράφοντας γεμάτη σεζόν.