Οι αστυνομικοί που έχουν εξετάσει σπιθαμή προς σπιθαμή τις εικόνες από τα βίντεο που έχουν συλλέξει, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Κατσουρής δέχθηκε τη μοιραία μαχαιριά σε σημείο που δεν έχει καταγραφεί από τις κάμερες.

Χωροταξικά, το κατατάσσουν σε κομμάτι του πεζοδρόμου στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου, εκεί που ξεκίνησε η επίθεση του τάγματος των Κροατών κι Ελλήνων χούλιγκαν.

Το τυφλό σημείο και η ελπίδα που βρίσκεται κρυμμένη στα κινητά

Έτσι, το «πράσινο φως» από την εισαγγελία για να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων, το οποίο θα δοθεί το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και να βοηθήσει στην ταυτοποίηση του δράστη.

Είθισται, οι χούλιγκαν να βιντεοσκοπούν τα «κατορθώματά» τους, και να τα αναρτούν στα κανάλια τους για να επιδεικνύουν την επικράτησή τους επί των αντιπάλων. Εκεί ελπίζουν οι αστυνομικοί ότι θα κρύβεται κι ο… μαχαιροβγάλτης που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη Κατσουρή.

Οι διευθύνσεις που αναζητούσαν οι Κροάτες

Την ίδια στιγμή το Star παρουσίασε ρεπορτάζ αναφορικά με την αναζήτηση που έκανε ένας από τους συλληφθέντες Κροάτες, ο οποίος συνελήφθη μαζί με ακόμα τέσσερις συμπατριώτες του στην Ηγουμενίτσα και ο οποίος έδωσε οικειοθελώς το κινητό του στις Αρχές.

Στο κινητό έχουν αποτυπωθεί τα ψηφιακά ίχνη από τις αναζητήσεις μέσω Google Maps που έκανε από το Ζάγκρεμπ για την Αθήνα και την Πάτρα, όπως επίσης και για μια διεύθυνση στους Αμπελόκηπους και άλλη μια διεύθυνση στο Μαρούσι.

Τελικός προορισμός στους χάρτες του Κροάτη ήταν ο σταθμός «Ειρήνη».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι εντοπίστηκαν βαν Κροατών στην Ειρήνη, εκεί που δόθηκε καταφανώς το ραντεβού των χούλιγκαν της Ντινάμο με αυτούς του Παναθηναϊκού για να ξεκινήσει η καταδρομική ως τον Περισσό κι από κει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εξάλλου, υπάρχουν στοιχεία για τη διαδρομή που ακολούθησαν οι πέντε Κροάτες για να φύγουν από την Αθήνα προς την Ηγουμενίτσα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και δεδομένα από GPS που αποκαλύπτουν ότι έψαχναν πάρκινγκ αυτοκινήτου στο Μπάρι της Ιταλίας.

Σύντομα τα πορίσματα της ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ, προανήγγειλε ότι θα προκύψουν πολύ σύντομα εξελίξεις αναφορικά με την απόδοση ευθυνών στους επικεφαλής των εμπλεκόμενων υπηρεσιών μετά την ΕΔΕ. Επιπλέον, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι «υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ».

«Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε για να διορθωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι και να μην επαναληφθούν», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ για την πορεία της εσωτερικής έρευνας που διενεργείται στην ΕΛΑΣ σημείωσε πως οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι, αλλά αναμένει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.