Αν νομίζετε πως τα έχετε δει όλα σε τούτη τη μαγική χώρα, τότε πλανάστε πλάνην οικτρά. Από το πρωί της Τρίτης έχουμε γίνει ένα ακροατήριο θριαμβολογιών από τη ΔΕΔΔΗΕ και τον υπουργό κ. Σκρέκα, αλλά και τον πρωυπουργό, πως η εταιρεία λειτούργησε πολύ πιο άμεσα σε σχέση με την περσινή κακοκαιρία «Μήδεια». Πώς γίνεται βέβαια αυτό, ενώ ακόμα υπάρχουν περιοχές στην Αττική που δεν έχουν ρεύμα, δε μπορεί κανείς να το γνωρίζει. Αλλά γι΄αυτό είσαι Ελλαδάρα.

Παιανία, Νέα Μάκρη, Χαλάνδρι, Παλλήνη και Βριλήσσια είναι οι περιοχές που έχουν σε μεγαλύτερη κλίμακα προβλήματα ηλεκτροδότησης, αλλά σε μικρότερο βαθμό, μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχουν σίγουρα κι αλλού. Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, κ. Κώστας Μανιάτης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές. Σήμερα είναι ελάχιστες οι περιοχές που έχουμε προβλήματα ηλεκτροδότησης. Τα σοβαρά προβλήματα τα έχουμε στην Παιανία, Νέα Μάκρη, Χαλάνδρι, Παλλήνη, Βριλήσσια. Και σε άλλες περιοχές υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα και πιστεύω ότι στη σημερινή μέρα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα».

Ο κ. Μανιάτης έριξε κι αυτός το μπαλάκι των ευθυνών στην Πολιτική Προστασία, όπως το έκανε και η Αττική Οδός, αναφέροντας πως είναι αρμοδιότητα τους να συντονίζει τις υπηρεσίες ώστε τα συνεργεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ να πηγαίνουν στα σημεία που έχουν πέσει κολώνες ή έχουν κοπεί καλώδια. «Θα έπρεπε να γνωρίζουν το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει για να μπορούν να συντονίζουν όλο αυτό που γίνεται», είπε χαρακτηριστικά. Και για να το λέει αυτό, σημαίνει πως το υπουργείο δεν έχει ιδέα για το δυναμικό τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, το δύσκολο κομμάτι είναι η επιδιόρθωση σε πέντε γραμμές υπόγειων καλωδίων, όπου απαιτείται τεχνογνωσία από το ανθρώπινο δυναμικό. Μια τεχνογνωσία που, πάλι για να αναφέρεται, σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο…άφθονη.

Αυτό το διαπιστώνει κανείς κι από το περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη στο Χαλάνδρι. Κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ πήγε σε έναν δρόμο για να επαναφέρει το ρεύμα στη μία του πλευρά που είχε κοπεί και τελικά κατάφερε να κόψει το ρεύμα και στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Είναι ενδεικτικά όσα περιγράφει μια πολίτης που λέει ότι δύο τεχνικοί διαβουλεύονταν για το αν θα το κόψουν ή όχι.

Είναι όντως τρέλα αυτό που ζούμε!