Η κακοκαιρία Elias εξακολουθεί να επηρεάζει όλο και περισσότερες περιοχές με τις προγνώσεις της ΕΜΥ να αναφέρουν ότι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο δελτίο που αφορά την κακοκαιρία Elias, μεγάλα ύψη βροχής θα σημειωθούν σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελοπόννησο.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε Πολιτική Προστασία και Στρατό για την πολύπαθη Θεσσαλία για τα νέα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή τις επόμενες ώρες, την ώρα που επιχειρηματίες στη Λάρισα στήνουν οδοφράγματα και κάτοικοι δημιουργούν αναχώματα με σακιά από άμμο έξω από τις οικίες τους από φόβο να μην πλημμυρίσουν ξανά.

Αγωνία επικρατεί παράλληλα και στην Καρδίτσα, καθώς ήδη από χθες το βράδυ άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς σε όλη την περιοχή μέχρι και τον Παλαμά, δηλαδή εκεί που πλημμύρισαν τα χωριά. Μάλιστα, στο Μουζάκι είναι σε εξέλιξη εργασίες επιχωματώσεων της κοίτης του ποταμού Παμίσου.

Στο μεταξύ, σε συναγερμό βρίσκονται και στον Βόλο, καθώς οι κάτοικοι ακόμα επιχειρούν να αποκαταστήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και σε κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας προειδοποιώντας τους ότι θα υπάρχουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ωρο καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, όπως και οδηγίες αυτοπροστασίας.

Σε απόλυτη επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός. Μηνύματα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλησαν το μεσημέρι της Τρίτης σε Βοιωτία, Φωκίδα και Ευρυτανία.

Προειδοποιητικό μήνυμα, μέσω του 112, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα στις 15:47 και οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Ακολούθησαν προειδοποιήσεις και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Ιθάκης και Ζακύνθου.

Αμέσως μετά ήχησε 112 τόσο στην περιοχή της Φθιώτιδας, της Κορινθίας, της Μαγνησίας και της Βόρειας Εύβοιας, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται έντονη κακοκαιρία.