Η κακοκαιρία «Ελπίς» συνεχίζει την επέλαση της από το πρωί λίγο μετά τις 8 και έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στο κυκλοφοριακό αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες, σε όλο το λεκανοπέδιο. Μετά από την έκτακτη ανακοίνωση μέσω μηνύματος 112 από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ακολούθησαν ανακοινώσεις από ΟΑΣΑ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το Δημόσιο κατέβασε ρολά από τις 12.00 «λόγω την σφοδρών χιονοπτώσεων που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς».

Σοβαρά προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωνε αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό. Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μεταβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Σε ό,τι αφορά τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, η ΣΤΑΣΥ αναφέρει πως η κίνηση στη Γραμμή 1 διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη, καθώς είναι σε εξέλιξη εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω των καιρικών φαινομένων, αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Κάντζα. Υπενθυμίζεται πως λόγω των χιονοπτώσεων, έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, ο ΟΑΣΑ, ανακοίνωσε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, υπάρχουν σημαντικές μεταβολές /τροποποιήσεις στο δίκτυο των Μ.Μ.Μ. Σύμφωνα με την έως τώρα  ενημέρωση οι γραμμές των αμαξοστασίων Λιοσίων και Ανθούσας δεν λειτουργούν.

Επιπλέον, διακόπηκε η κυκλοφορία συρμών στη Γραμμή 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθώς και η κυκλοφορία συρμών στη  Γραμμή 1 στο τμήμα Κηφισιά – Ειρήνη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε και στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Όλες οι λεωφορειακές  γραμμές που εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ Κορίνθου-Ευβοίας και Θηβών αποσύρονται ήδη στα αμαξοστάσια.

Κακοκαιρία «Ελπίς» : Το χιόνι έβγαλε τους επώνυμους στους δρόμους

Κατεβασμένα ρολά στο Δημόσιο από τις 12.00

Με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι επικεφαλής της κάθε δημόσιας υπηρεσίας, κλήθηκαν για την αποδέσμευση του προσωπικού τους στις 12.00 μ.μ. της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Εξαιρούνται φυσικά οι υπάλληλοι, των οποίων τα καθήκοντα δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αντίστοιχα, θα εξασφαλιστεί η στελέχωση των υπηρεσιών του φορέα τους, των οποίων οι αρμοδιότητες συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες.