Ξεκίνησε να πλήττει περιοχές της χώρας η κακοκαιρία «Π», φέρνοντας ισχυρές βροχές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους στην περιοχή του Ρίο και στην Πάτρα.

κακοκαιρία

Δρόμοι πλημμύρισαν, όπως φαίνεται και στο βίντεο του dete.gr, ενώ απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για τους οδηγούς λόγω μειωμένης ορατότητας. Σε άλλα βίντεο από το tempo24.news, τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν.

Προβλήματα σημειώθηκαν για ακόμη μια φορά και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φερραίου, αλλά και στην Όθωνος Αμαλίας και Πατρέως όπου συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος νερού.

Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν σε δρόμους του κέντρου, αλλά και συνοικιών της πόλης, καθώς και στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, στη Δημοτική Ενότητα Ρίου.

Στην οδό Σολωμού έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, με τους καταστηματάρχες να έχουν βγεί με τις σκούπες προκειμένου να εμποδίσουν τα νερά να μπουν μέσα στα μαγαζιά τους.

κακοκαιρία

Ήδη, καταγράφεται συσσώρευση υδάτων σε δρόμους της πόλης, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας, όπου χρειαστεί.

Μαρουσάκης για κακοκαιρία: «Έρχεται γραμμή λαίλαπας το Σαββατοκύριακο»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, το Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσουμε μια γραμμή λαίλαπας, λόγω της κακοκαιρίας τύπου «Π» που καταφτάνει απειλητικά πάνω από τη χώρα μας.

«Θα είναι αρκετά σφοδρά τα φαινόμενα και θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά προς τα νότια, νοτιοανατολικά τμήματα. Δηλαδή περνά ένα ψυχρό μέτωπο και συγκρούονται δύο αέριες μάζες, ο ψυχρός και θερμός αέρας στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πολλές βροχές αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου και θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως καταλήγει ο κ. Μαρουσάκης «το πέρασμα που θα κάνει η κακοκαιρία θα είναι σύντομο αλλά μπορεί να είναι έντονο με έντονες βροχές, χαλαζοπτώσεις και πτώσεις κεραυνών».

Αναμένεται έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια σήμερα αναμένεται να εκδοθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία «Π» θα έχει διάρκεια περίπου 24 ωρών και θα δώσει έντονα φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Photo credits: Eurokinissi, TheBest.gr