Ο καιρός για την ημέρα των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι θερμοκρασιακά ήπιος, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

«Μπορεί να έχουμε κάποιες βροχές, αλλά δεν φαίνεται κάποιο ακραίο κρύο για να μας ανησυχεί», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σχετικά με τον καιρό για τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος μέσω ανάρτησης στα social media πρόβλεψε πως ο καιρός μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι χειμωνιάτικος, ωστόσο στη συνέχεια «είπαμε, Απριλοδεκέμβρης».

«Πρόσκαιρα χειμωνιάτικος ο καιρός τις επόμενες ημέρες με την άνοιξη να επιστρέφει από Τρίτη και στη συνέχεια. Είπαμε, Απριλοδεκέμβρης», ήταν η ανάρτηση του μετεωρολόγου.

Αναφορικά με τον σημερινό καιρό, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε ότι το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο, καθώς θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.

Ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι το βράδυ σημειώθηκαν χιόνια στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα. Επισήμανε παράλληλα πως τα χιόνια δεν αποκλείεται να φτάσουν και στη γύρω ορεινή ζώνη της Θεσσαλονίκης.

«Οι άνεμοι γυρίζουν σε βόρειοι και ενισχύονται, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα προσεγγίσουν τα επίπεδα θυέλλης και θα φτάσουν μέχρι τα 8-9 μποφόρ τουλάχιστον μέχρι αργά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς στα βόρεια και στα νότια θα αγγίξει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου». Στη συνέχεια, τόνισε ότι «είμαστε κοντά στα θερμοκρασιακά επίπεδα για την εποχή».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, στην Αττική αναμένεται προς το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις. «Πιθανόν να χιονίσει ακόμη και στα ορεινά της Πάρνηθας, όχι όμως κάτι το αξιόλογο.

Οι άνεμοι στρέφονται σε βόρειοι και ενισχύονται στα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 13 βαθμούς αργά το μεσημέρι».

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, ο καιρός αναμένεται άστατος με βροχές, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να σημειωθούν και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Βοριάδες οι άνεμοι με τοπικά πολύ ισχυρές εντάσεις, 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 10 βαθμούς Κελσίου. «Έντονο το κρύο!», σχολίασε ο μετεωρολόγος.

Χειμωνιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σχετικά με τον καιρό του Σαββατοκύριακου, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως αναμένεται «ψυχρή αέρια μάζα στη χώρα μας. Έτσι το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες περιοχές».

Στη συνέχεια όμως, και ιδιαίτερα από την Τρίτη, έρχεται μια πολύ θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, η οποία θα κάνει τον καιρό να θυμίζει περισσότερο άνοιξη, παρά χειμώνα. Οι θερμοκρασίες θα είναι πάνω από τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.