Η τελευταία ταινία που έπαιξε η Κάμερον Ντίαζ, ήταν το 2014, στο Annie, όπου υποδυόταν την Miss Hannigan. Έκτοτε, η ηθοποιός αποστασιοποιήθηκε από τα πράγματα και όπως η ίδια αναφέρει, τα τελευταία δύο χρόνια, όπου πήρε και επίσημα την απόφαση να σταματήσει την υποκριτική, έχει βρει τη γαλήνη.

Μιλώντας στο talk show του Κέβιν Χαρτ, Hart to Heart, η 48χρονη ηθοποιός του Χόλιγουντ, εξήγησε τον λόγο που πήρε τόσο σημαντική απόφαση στην καριέρα της και τι ήταν αυτό που την παρακίνησε να σταματήσει. «Όταν κάνεις κάτι σε πολύ υψηλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα», άλλα μέρη του εαυτού σου πρέπει να παραδοθούν σε άλλους ανθρώπους».

Στα 40 της χρόνια συνειδητοποίησε πως υπήρχαν τόσα πολλά κομμάτια της ζωής που δεν τα διαχειριζόταν. «Η υποκριτική είναι διασκεδαστική, τη λατρεύω», είπε, προσθέτοντας αργότερα ότι ήθελε να έχει περισσότερη απλότητα στη ζωή της. «Ήθελα πραγματικά να κάνω τη ζωή μου πιο διαχειρίσιμη, από εμένα την ίδια. Η καθημερινή μου ρουτίνα είναι κυριολεκτικά αυτό που μπορώ να καταφέρω να κάνω μόνη μου».

Το να σταματήσει την υποκριτική την οδήγησε στο να δίνει και περισσότερο χρόνο στον σύζυγό της Μπένζι Μάντεν, καθώς και στην κόρη της που ήρθε στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2019. «Τώρα είμαι εδώ και αυτό είναι το πιο εκπληκτικό πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου», είπε. «Να κάνω οικογένεια, να είμαι παντρεμένη και να αποκτήσω τον μικρό “πυρήνα” της οικογένειας μας. Είναι απλά το καλύτερο πράγμα».

Αν θα επιστρέψει ξανά στο μέλλον, μάλλον φαντάζει αδύνατο. Όπως είπε η Κάμερον Ντίαζ δεν έχει πλέον ότι χρειάζεται στο να δώσει σε μια ταινία αυτό που πρέπει.