Μια οικογένεια από την Βρετανία που νόσησε από ασθένεια κατά την παραμονή της σε ένα θέρετρο πέντε αστέρων στην Κεφαλονιά, απαιτεί από κοινού με δεκάδες άλλους τουρίστες, έρευνα, μια και αντίκρυσαν μέχρι και περιττώματα αρουραίων σε ξαπλώστρες και επισκέπτες να κάνουν εμετό στην πισίνα, με αποτέλεσμα οι καταγγελίες αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν συνολικά να είναι βαρύτατες.

Η Ντάνιελ Φώκνερ, 44, ξόδεψε 3.000 £ για οικογενειακές διακοπές στο πολυτελές Apollonian Asterias Resort and Spa στο νησί της Κεφαλονιάς με τις δύο κόρες της, Αμελί, 15 και Ιζαμπέλ, 17 ετών.

Αλλά το πρώτο τους ταξίδι μετά από πέντε χρόνια σύντομα χάλασε, καθώς η κα Φώκνερ και η Αμελί βίωσαν ασθένεια και διάρροια μόλις τη δεύτερη μέρα των διακοπών.

Η ίδια, με πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα από την ανίατη πάθηση του λύκου, χρειάστηκε ακόμη και βοήθεια από μια από τις κόρες της αφού έχασε τις αισθήσεις της προτού λάβει αντιβιοτικά από γιατρό του θερέτρου.

Η δράση που ανέλαβαν 35 παραθεριστές έχει πυροδοτήσει έντονη κόντρα με το θέρετρο που υπερασπίστηκε τον εαυτό του στη MailOnline κατηγορώντας τους τουρίστες, ότι εκείνοι μετέφεραν τον ιό στην Ελλάδα και αρνήθηκαν να απομονωθούν στα δωμάτιά τους.

Τρεις ημέρες μετά την ασθένεια της κας Φώκνερ και της Αμελί, η Ίζομπελ υπέφερε επίσης από τα ίδια συμπτώματα. Η οικογένεια είπε ότι είδαν περιττώματα τρωκτικών στις ξαπλώστρες και τους καλεσμένους να είναι άρρωστοι σε τραπέζια, στην πισίνα και στη ρεσεψιόν.

«Οι διακοπές γρήγορα πέρασαν από αυτό που ελπίζαμε ότι θα ήταν ένα ονειρεμένο ταξίδι σε μια καταστροφή. Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν ήμασταν μόνοι», πρόσθεσε η κ. Φώκνερ, η οποία έκλεισε τις διακοπές της μέσω της TUI.

«Είδαμε άλλους παραθεριστές να είναι άρρωστοι και άλλους να παραπονιούνται για τα πρότυπα υγιεινής».

Αφού αρρώστησαν, αναρτήθηκαν ανακοινώσεις έξω από το εστιατόριο και την πισίνα που έλεγαν στους επισκέπτες ότι κυκλοφορούσε κάποια ασθένεια στο πολυτελές θέρετρο.

Υποστήριξε επίσης ότι το προσωπικό φορούσε μάσκες και γάντια, τα οποία υπέθεσε ότι ήταν μέτρο Covid. Τα τραπέζια δεν καθαρίστηκαν μεταξύ των επισκεπτών που γευμάτιζαν, πιάτα με φαγητό έμειναν έξω από τα δωμάτια των επισκεπτών και σακούλες με σκουπίδια έμειναν όλη τη νύχτα στους διαδρόμους.