Κάθε άλλο παρά μείζον ζήτημα μπορεί να χαρακτηριστούν τα παράνομα parties στις βίλες της Μυκόνου. Δεν παύουν όμως να είναι μία υπαρκτή πραγματικότητα. Η Μύκονος ήταν πιο…πλήρης από κάθε άλλη χρονιά φέτος. Μια σειρά από μυστικά events που στην πραγματικότητα ικανοποιούν μονάχα τη ματαιοδοξία των προσκεκλημένων, ίσως και τη δυνατότητα για μία «αρπαχτή» από τον εκάστοτε διοργανωτή.

Τα παράνομα parties της Μυκόνου αποτελούν ξεκάθαρα πλέον ένα κομμάτι της απτής καθημερινότητας για το πλέον αλλοπρόσαλλο νησί των Κυκλάδων: Η Μύκονος έχει ξεφύγει πέρα ως πέρα από την παραδοσιακή γραμμή της Κυκλάδος νήσου, συμπαρασύροντας μία μικρή μειονότητα νησιών.

Όλα βεβαίως για χάρη και της επίδειξης μεταξύ κύκλων που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πλειοψηφία της κοινωνίας: Έλληνες και αλλοδαποί τυχοδιώκτες, μοντέλα των wannabe ανερχόμενων πρακτορείων, διακινητές fancy ναρκωτικών και φυσικά οι προσκεκλημένοι που θέλουν να διαλαλήσουν τα κατορθώματά τους την επόμενη ημέρα στις famous παραλίες του νησιού. Αυτή ήταν πάντοτεη Μύκονος την τελευταία δεκαετία. Αυτή είναι ακόμα περισσότερο φέτος η Μύκονος.

Δεν είναι διόλου τυχαίο πως η χαλάστρα σε σχεδόν όλα τα παράνομα parties ξεκινούν με καταγγελία για παραβίαση των ορίων ηχορύπανσης. Κατηγορία η οποία εξ ορισμού αποτελεί πρόφαση για την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να μπουκάρει στις πολυτελείς βίλες, όπου κατά κανόνα το ζητούμενο είναι η κατάσχεση των ναρκωτικών, ενώ όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Ακόμη όμως και τα ναρκωτικά έρχονται σε μικρές ποσότητες, αφήνοντας εν τέλει το συμπέρασμα πως η Μύκονος είναι ένας παιχνιδότοπος μεταξύ κλεφτών και αστυνόμων, που έχει μόνο ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση των αστυνομικών πόρων.

Μύκονος: Σίσα party στον Κούνουπα

Ξεχωριστή θέση στην ιστορία των parties του φετινού καλοκαιριού είχε η μάζωξη σε βίλα στην περιοχή του Κούνουπα στις αρχές του Ιουλίου. Κοντά στα 200 άτομα, με τα απαραίτητα βραχιολάκια στα χέρια που υποδήλωναν την καταβολή της εισόδου ύψους 50 ευρώ.

Εκεί, δύο αστυνομικοί κάνοντας τους πελάτες, πλήρωσαν το αντίτιμο, φόρεσαν το κορδελάκι εισόδου στον καρπό και ως «μυστικοί» εισχώρησαν στη βίλα. Η ένταση του ήχου έφθανε σε μεγάλη απόσταση, με το ηχόμετρο να μετρά 113 ντεσιμπέλ. Αρχικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 36χρονο υπεύθυνο της εκδήλωσης, ο οποίος μάλιστα είναι και γιος πρώην ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας.

Λίγο αργότερα εντόπισαν έναν 39χρονο Πολωνό, ο οποίος μέσα σε ένα… μπουζί αυτοκινήτου είχε κρυμμένη ναρκωτική ουσία Σίσα. Στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν ποσότητες χασίς, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Στην πισίνα εντοπίστηκε ένας 49χρονος με ποσότητα κοκαΐνης, ενώ μια 34χρονη ομολόγησε πως από τον φόβο της πέταξε ένα σακουλάκι με μικροποσότητα κοκαΐνης. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν συνολικά 60 γραμμάρια κοκαΐνης, περίπου 20 γραμμάρια χασίς, 12 δισκία έκταση, Σίσα, δισκία LSD, 15 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης.

Μύκονος: Το Butterfly party στο Φανάρι

Σε κλαμπ είχε μετατρέψει την πολυτελή βίλα στο Φανάρι στις αρχές του Ιουνίου ένας πολύ γνωστός νεαρός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων που συνελήφθη. Οι περίπου 300 καλεσμένοι απολάμβαναν δυνατή μουσική, φωτορυθμικά, λέιζερ, ποτά από τα κινητά μπαρ ενώ δεν έλειπαν και ναρκωτικά. Οι προσκεκλημένοι έπρεπε να φοράνε αντίστοιχο βραχιολάκι εισόδου, το οποίο δινόταν σε διάφορα χρώματα και ανέγραφε πάνω «CIROC, JMK, 3YΕARS ANNIVERSARY», ενώ έφερε ως λογότυπο μία πεταλούδα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυκόνου, είχαν ενημερωθεί για πάρτι που θα πραγματοποιούνταν στο νησί των ανέμων το Σάββατο 3/5, με ονομασία και θέμα «Butterfly», εκεί όπου θα γινόταν και χρήση ναρκωτικών. Στις αναρτήσεις που γίνονταν όλη την ημέρα του Σαββάτου 3/5, δίνονταν πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του πολύ αναμενόμενου πάρτι, όμως η τοποθεσία κοινοποιήθηκε σε όσους είχαν λάβει σχετική πρόσκληση, την τελευταία στιγμή, στις 20:08 το βράδυ, όταν δόθηκαν οι συντεταγμένες της πολυτελούς ενοικιαζόμενης βίλας.

Parties Μύκονος

Μάλιστα αφηνόταν να εννοηθεί πως DJ σε αυτή τη βραδιά θα ήταν μία διεθνούς φήμης DJ, η Katty Butterfly. Περιμετρικά του ανοιχτού χώρου της βίλας είχαν τοποθετηθεί μεταλλικές ράγες, πάνω στις οποίας είχαν μπει φωτορυθμικά και λέιζερ.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη 0,5 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες depon που είχαν κοκαΐνη – η μία συσκευασία με ποσότητα 10,2 γραμμάρια και η άλλη με 10,8 γραμμάρια, μία πλαστική συσκευασία με άγνωστη ναρκωτική ουσία, 3 τσιγάρα χασίς καθώς και 4 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη 1,1- 1,3 – 1,3 και 1,4 γραμμαρίων, που είχαν κρύψει σε κλιματιστική μονάδα κοντά στην εξωτερική τουαλέτα της βίλας και 2 σακούλες με τα βραχιολάκια εισόδου, όπως αυτά που συνηθίζεται να μοιράζονται στα parties ως αναγνωριστικά. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συνολικά 10 συλλήψεις.

Μύκονος: Συνέχεια στα parties στον Ορνό, αλλά με… ροζ αποχρώσεις

Βεβαίως, στην αυγή του Αυγούστου διαβάσατε από το intronews.gr για το περιβόητο party σε βίλα στον Ορνό. Ένα από τα parties που συνοδεύτηκε με την πολύ in τους τελευταίους μήνες, ουσία της ροζ κοκαΐνης.

Πανάκριβα οχήματα από τη στεριά, αλλά και πολυτελή γιοτ από τη θάλασσα έφτασαν στο σημείο μόνο γι’ αυτό το event. Και όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στη βίλα για αιφνιδιαστικό έλεγχο στο χώρο, υπήρχαν ναρκωτικά σε κάθε γωνιά της βίλας.

Σε αυτή τη… χαλάστρα συνέβαλε και ο αστυνομικός σκύλος ο οποίος εντόπισε τα ναρκωτικά, αλλά και… μαρτύρησε τους… international επισκέπτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Συνολικά συνελήφθησαν 9 αλλοδαποί (με καταγωγή από Ισραήλ, ΗΠΑ, Ελβετία, Ιταλία, Σαουδική Αραβία, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο) όπως και 6 Έλληνες. Εκ του συνόλου των 15 συλληφθέντων στο international πάρτι, οι 7 κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, μία εξ αυτών Ελληνίδα.

Μύκονος: Tuci, το new entry (στην Ελλάδα) στο μενού των ναρκωτικών

Ειδικότερα στο τελευταίο από τα παραπάνω parties, έκανε και για πρώτη φορά για φέτος την εμφάνισή του στην Ελλάδα, η περίφημη ροζ κοκαΐνη και η Μύκονος ήταν ξανά πρωτοπόρος. Πρόκειται για μία σχετικά νέα μόδα σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Η ροζ κοκαΐνη, γνωστή ως «tuci» ή «2CB», είναι ένα μείγμα ναρκωτικών ουσιών, που αποτελείται από MDMA και κεταμίνη, καθώς και διάφορες άλλες ουσίες, χωρίς κατ’ ανάγκη να περιέχει κοκαΐνη.

Πρόκειται για πολύ ισχυρό ναρκωτικό και στη Λατινική Αμερική είναι γνωστό ως «το ναρκωτικό των μοντέλων». Ο συνδυασμός των παραπάνω ουσιών προκαλεί παραισθήσεις και αίσθημα ευφορίας, καθώς και ψευδή αίσθηση ελέγχου και βελτίωσης των ικανοτήτων, όταν στην πραγματικότητα βρίσκεται κανείς σε κατάσταση νευρικότητας και μεγάλης διέγερσης. To Vice είχε κάνει αναλυτικό αφιέρωμα για τη χρήση του Tuci.