Δόξα τω Θεώ, η τεχνογνωσία υπάρχει. Αυτή, ιδίως στη Μύκονο, περισσεύει. Και όταν περνούν όλα από τα χεράκια ανθρώπων που γνωρίζουν από καλοπέραση, μπαίνει η σφραγίδα της εγγύησης στην επιτυχία του πάρτι της… πεταλούδας.

Όλα θα ήταν ονειρικά, αν η Αστυνομία, συνοδεία του εισαγγελέα Οδυσσέα Τζορμπατζόγλου, όπως και του διοικητή του τοπικού ΑΤ, δεν επενέβαινε. Τουλάχιστον 40 αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή Φανάρι της βόρειας Μυκόνου και με σιδηρά πυγμή εισέβαλλαν στην πολυτελή βίλα όπου τελούνταν το πάρτι. Σιδηρά, στην κυριολεξία, καθότι υπήρχε και… βαριοπούλα στο μενού, για να καταφέρουν ν’ ανοίξουν την πόρτα, η οποία ήταν κλειδωμένη για τους απρόσκλητους.

Το θέμα πέρασε ουκ ολίγες φορές μπροστά από τα μάτια μας, ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον η… διοργάνωση, καθώς είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο από τι διαδικασίες θα πρέπει να περάσει κάποιος για να φτιάξει από το μηδέν ένα κλαμπ που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα κορυφαία του είδους. Φυσικά, μέσα σε αυτό να οργανωθεί ένα event με κάθε λεπτομέρεια, με τη σημείωση βεβαίως πως όλα πρέπει να γίνουν χωρίς να πάρουν μυρωδιά οι Αρχές.

πεταλούδας

Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η πρόσκληση. Το flyer του πάρτι το οποίο πέρασε στα social media μέσα από τους λογαριασμούς ενός εκ των πλέον γνωστών και ονομαστών στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας και της Μυκόνου. Με τη διαφορά πως δεν ανέφερε παρά ελάχιστες λεπτομέρειες. Την ημερομηνία του πάρτι, την ώρα, όπως και τον λόγο του εορτασμού. Τη συμπλήρωση τριών ετών από την ίδρυση μίας μπράντας χωρίς… όνομα. Μόνο το λογότυπο ξεχώριζε, μία πεταλούδα.

Παράλληλα, αυτό που προκάλεσε εντύπωση στο flyer της εκδήλωσης ήταν αφ’ ενός η ακρίβεια στην ώρα έναρξης του πάρτι (00:08) αφ’ ετέρου το όνομα του… χορηγού της εκδήλωσης, η μάρκα ενός premium ποτού, το οποίο κοστίζει περί τα 50 ευρώ το λίτρο.

Το στίγμα της πεταλούδας πάντως δόθηκε και μέσα στην πολυτελέστατη βίλα, στην οποία βρέθηκαν τουλάχιστον 200 άτομα, τα οποία όλα ενημερώθηκαν μόλις τέσσερις ώρες πριν την έναρξη του event για την ακριβή τοποθεσία όπου θα γινόταν το πάρτι. Στο κύριο κτίσμα των εγκαταστάσεων, μία εντυπωσιακή πεταλούδα τεραστίων διαστάσεων φτιαγμένη από φώτα λέιζερ δέσποζε στο χώρο.

Για να μην υπάρχουν προβλήματα πάντως στην είσοδο και την έξοδο των θαμώνων, η ομάδα του υπηρετικού προσωπικού (τουλάχιστον πέντε τον αριθμό) μοίραζαν τα καθιερωμένα πάνινα βραχιολάκια, τα οποία φέρονται να κόστιζαν από 100 έως και 2000 ευρώ. Μαζί με αυτά βεβαίως, οι θαμώνες θα μπορούσαν να χαρούν κι άλλες απολαύσεις.

Τα ναρκωτικά πάντως, ήταν κι αυτά στην ημερήσια διάταξη. Ιδίως η κοκαΐνη, η οποία όμως φαίνεται πως ήρθε από… πλανόδιο. Οι Αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία για παράβαση του συγκεκριμένου νόμου μόνο σε βάρος δύο προσώπων, από τα συνολικά δέκα συλληφθέντα. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως κατά την έφοδο των αστυνομικών, διαπιστώθηκε πως ουκ ολίγοι θαμώνες επιχείρησαν να αποφύγουν τους ελέγχους, τρέχοντας προς τις τουαλέτες είτε προς τις κρεβατοκάμαρες της βίλας.

Η… πεταλούδα πάντως πυροδότησε και μία άλλη σειρά φημών που ήθελε τον γαλαντόμο οικοδεσπότη να έχει οργανώσει. Ένα καλό κλαμπ χωρίς καλή μουσική, όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να σταθεί.

πεταλούδας

Γι’ αυτό οι φήμες έλεγαν πως προσκεκλημένη σε αυτή τη γιορτή ήταν η πολύ γνωστή αλλά και πανάκριβη Ταϊλανδή DJ, Katty Butterfly, η οποία ξεσηκώνει τα πλήθη σε όλες τις μητροπόλεις της καλής ζωής. Η συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα, που έχει και το όνομα της πεταλούδας, τραβά τα βλέμματα σε Ντουμπάι, Μύκονο, Ίμπιζα και σε όλους τους κορυφαίους παραθεριστικούς προορισμούς των πλουσίων.

Παρ’ όλα αυτά όμως, η παρουσία της δεν επιβεβαιώθηκε. Το αν επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο της τελευταίας στιγμής, για μία φήμη εντυπωσιασμού, ή ράδιο… αρβύλα, δεν θα γίνει ποτέ γνωστό. Τουλάχιστον, όχι έξω από τον κύκλο του νησιού.