Παρότι έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων εδώ και δύο χρόνια, επί της ουσίας όλα τα κόμματα δεν έχουν σταθεί με έναν σαφή τρόπο, δηλαδή υπάρχουν κάποιες προγραμματικές δηλώσεις, αλλά δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά κάτι», σημειώνει η Σοφία Μπεκατώρου με αφορμή την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και τις καταγγελίες της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και κακοποίηση.

«Δεν μπορούμε να επιλέγουμε ανθρώπους, απλώς επειδή έχουν μεγαλύτερη δημοσιότητα από άλλους», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ANT1, την Τετάρτη (19/04), η Ελληνίδα ολυμπιονίκης.

«Τα θύματα φοβούνται, γιατί το δικαίωμα στην αλήθεια τιμωρείται», συμπλήρωσε η Σοφία Μπεκατώρου, ενώ χαρακτήρισε «τραγικό» το γεγονός της διαρροής του ονόματος της καταγγέλλουσας. Συνέχισε δε επισημαίνοντας έπειτα από τη δική της καταγγελία έχουν «σπάσει» τα ταμπού και ακολούθησαν και άλλα θύματα τον δικό της δρόμο.

Επίσης, υπογράμμισε πως τα κόμματα πρέπει να αξιοποιήσουν ανθρώπους «οι οποίοι έχουν κινηματικές πρωτοβουλίες» και ασχολούνται με θέματα που αφορούν τις γυναίκες, τη βία, τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, «δεν πρέπει να επιλέγουμε ανθρώπους απλώς επειδή έχουν μεγαλύτερη δημοσιότητα από άλλους».

Μιλώντας για τη δική της υπόθεση, η Σοφία Μπεκατώρου έκανε λόγο για προσωπικό κόστος, ενώ είπε πως πολλοί βιάστηκαν να πουν ότι είχε ως απώτερο σκοπό να εμπλακεί στη διοίκηση της Ομοσπονδίας ή ότι την ενδιέφερε η ενασχόλησή της με την πολιτική, ενώ παράλληλα τόνισε πως «αντί να ακούσουμε τι έχει να πει, βγαίνουμε να πούμε ένα λόγο για να ακυρώσουμε αυτά που λέει ένα θύμα με τόση δυσκολία».