«Νέα Αριστερά» θα λέγεται η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της αριστεράς που ανακοίνωσαν στο «Σεράφειο» επί της οδού Πειραιώς, οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία.

Νέα Αριστερά: Οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν το κόμμα τους μεταξύ συγγενών και φίλωνΟι βουλευτές αυτοί είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Νέα Αριστερά: Οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν το κόμμα τους μεταξύ συγγενών και φίλων

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τοποθετήσεις από τους Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιοπουλο και Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει την πολιτική συγκρότηση μα πάνω από όλα το ήθος που μας κάνει περήφανους» είπε η Έφη Αχτσιόγλου και τόνισε ότι στόχος τους είναι η συνάντηση όλων των αριστερών για να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα.

Νέα Αριστερά: Οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν το κόμμα τους μεταξύ συγγενών και φίλων

«Δεν έπρεπε να περιμένουμε τον εκφυλισμό για να δράσουμε. Να βάλουμε ξανά το περιεχόμενο στο κέντρο της πολιτικής. Δεν συμβιβαζόμαστε με τον σημερινό χάρτη της πολιτικής. Φιλοδοξούμε να δώσουμε μαχητικές απαντήσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ξεκινάμε με ελπίδα και ευθύνη. Είμαστε εδώ για να ταράξουμε την πολιτική. Δεν είμαστε στρατηγοί. Καλούμε τον κόσμο να απαξιώσει την απαξίωση στην πολιτική», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του νέου κόμματος στη Βουλή, είπε στην ομιλία του: «Δημιουργείται κάτι νέο και ελπιδοφόρο» ανέφερε και μίλησε για χιλιάδες πολίτες που αγκαλιάζουν το νέο εγχείρημα. 

Την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακήρυξη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας από το Προεδρείο της Βουλής. Ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, όσο και τα περισσότερα μέλη της αναμένεται να μιλήσουν στο νομοσχέδιο για το φορολογικό σύστημα και στην συνέχεια για τον προϋπολογισμό.

Ο Αλέξης Χαρίτσης για τη «Νέα Αριστερά»

«Σήμερα ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια με την ελπίδα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο: με ένα αριστερό ριζοσπαστικό και πειστικό σχέδιο για την χώρα» ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης και τόνισε ότι ο στόχος της νέας Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας μας είναι διπλός: Να διαμορφωθεί μια αντιπολίτευση η οποία να αντιπαρατίθεται ιδεολογικά και πολιτικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη, πειστική, ριζοσπαστική και συνάμα ρεαλιστική, πρόταση προς τον ελληνικό λαό η οποία να μπορεί να δώσει προοδευτική διέξοδο στην ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται με την παντοκρατορία της Δεξιάς.

«Η μάχη των Ευρωεκλογών είναι μια αναμέτρηση στην οποία θα συνενώσουμε δυνάμεις με όσους και όσες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή πορεία, ώστε να καταγραφεί η εδραίωση του νέου πολιτικού μας χώρου. Κοιτώντας προς το μέλλον, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει συνεννόηση των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων σε προγραμματική βάση, για τα μεγάλα προβλήματα, όπως η ακρίβεια, η κλιματική κρίση, τα ζητήματα κράτους δικαίου και θεσμών, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.