Την ώρα που το επιτελείο Κασσελάκη ετοιμάζεται για την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αμηχανία προκαλεί στα στελέχη του η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας να μην εμφανίζονται στα πάνελ των καναλιών σε ενώπιος ενωπίω αντιπαραθέσεις με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς.

Παράλληλα, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σταματήσει οι γκρίνιες και οι επικρίσεις προς τη νέα ηγεσία με προβεβλημένη δημοσιογράφο του ρ/σ «Στο Κόκκινο» να δέχεται προειδοποίηση για απόλυση, μετά από εξόχως επικριτικό σχόλιο, που έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο αργότερα, η ίδια απέσυρε την ανάρτησή της και ως επανόρθωση έγραψε μεταξύ άλλων ότι δεν είχε πρόθεση, ούτε διάθεση να κάνει αναπαραγωγή fake news.

Εν όψει της συνεδρίασης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με νέα σύνθεση, καθώς τα 120 μέλη που αποχώρησαν με την Ομπρέλα, θα αναπληρωθούν με νέα μέλη. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα έχει αντικείμενο την προετοιμασία του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χθες συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και μεταξύ άλλων συζητήθηκε η στάση που θα κρατήσουν τα στελέχη προς τους πρώην συντρόφους τους της Νέας Αριστεράς. Η εισήγηση ήταν να αποφεύγουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα τηλεοπτικά πάνελ όπου θα παρίστανται στελέχη της Νέας Αριστεράς.

Προβληματισμός…

Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαία στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας εξέφρασαν στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου σοβαρές ενστάσεις για την απόφαση της Κουμουνδούρου να επιβάλει το άτυπο εμπάργκο στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και στις εμφανίσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές και στελέχη της Νέας Αριστεράς. «Δεν είναι δυνατόν να στήνονται πάνελ χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ» διεμήνυσαν τα στελέχη αυτά στην ηγεσία του κόμματος. Σε ρόλο πυροσβέστη η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, η οποία εξήγησε ότι η απόφαση αφορά τις man to man αντιπαραθέσεις με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς.

Φωτιές στο ρ/σ Κόκκινο με την Λουπάκη

Κι ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν συμπαγή επικοινωνιακή στρατηγική, φωτιές άναψε η προχθεσινή (6/12/2023) ανάρτηση της προβεβλημένης δημοσιογράφου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενίας Λουπάκη, η οποία διατηρεί καθημερινή εκπομπή στο ρ/σ «Στο Κόκκινο». Αυτή τη φορά η κ. Λουπάκη ανέβασε μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη να βγάζει βόλτα τον σκύλο του Φάρλι και τη συνόδευσε από ένα σχόλιο για την ημέρα των ζώων. Η ίδια έγραψε: «Σε μια μέρα φορτισμένη από τις μνήμες της δολοφονίας του Αλέξανδρου, αλλά και από τη ζοφερή πραγματικότητα της μέχρι θανάτου κακοποίησης του Όλιβερ, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων και μάχης για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, βγάζοντας ο ίδιος βόλτα τη σκυλίτσα του, την πασίγνωστη πια Φάρλυ».

Σημειωτέον ότι η Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ήταν ημέρα πυκνών εξελίξεων, καθώς στη Βουλή συζητείτο το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ στους δρόμους γίνονταν διαδηλώσεις για την 15η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όμως, η φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη που είχε αναρτήσει η Ευγενία Λουπάκη ήταν από την προηγούμενη ημέρα, την 5η Δεκεμβρίου και αφορούσε την ημέρα των ζώων.

Η Ευγενία Λουπάκη είχε προκαλέσει και σε πρότερο χρόνο μεγάλο κουρνιαχτό με ανάρτησή της υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, πράγμα που προκάλεσε επί τρεις μέρες αντιπαράθεση με τον γνωστό στιχουργό Νίκο Μωραϊτη και πλήθος αντιδράσεων από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας, η Ευγενία Λουπάκη για μια ακόμη φορά εξέφρασε την δυσαρέσκειά της στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Παρέμβαση από το γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Επειδή τέθηκε ζήτημα απόλυσης της Ευγενίας Λουπάκη εκ μέρους της διεύθυνσης του ρ/σ «Στο Κόκκινο», τα πνεύματα κατευνάστηκαν μετά από παρέμβαση του διευθυντή του Γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, ο οποίος έσπευσε να προλάβει τα χειρότερα. Οπότε η απόλυση της δημοσιογράφου, Ευγενίας Λουπάκη αποφεύχθηκε! Η ίδια, μάλιστα, κατέβασε την επικριτική ανάρτησή της και σε νεότερη ανάρτησή της έγραψε: «Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’ όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση.»