Ορθόδοξος ραβίνος, σύζυγος διδάσκαλος, αδελφός με αντίστοιχη ιδιότητα. Ολοένα και πιο έντονο διαγράφεται το θρησκευτικό υπόβαθρο που εξυφαίνεται πίσω από το αποτραπέν τρομοκρατικό «χτύπημα». Οι πληροφορίες που προκύπτουν από τις έρευνες, αποκαλύπτουν διαμάχες μέσα στη χώρα οι οποίες φέρουν έναν δογματικό μανδύα.

Σαφώς και αναφερόμαστε στην εξάρθρωση του βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία πρόσβλεπε σε «χτυπήματα» σε βάρος ισραηλινών, έπειτα από συνεργασία της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ, της περίφημης Μοσάντ.

Από τις πληροφορίες που συνέλεξαν ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, διαπιστώνεται πως ο 30χρονος Πακιστανός που φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν ο οποίος κατηύθυνε από ασιατική χώρα τους δύο εν Ελλάδι Πακιστανούς, έδινε κατά τις εντολές του θρησκευτική χροιά στον σκοπό του χτυπήματος. Από τα όσα φέρονται να περιγράφονται στις συνομιλίες, προκύπτει ο «χρωματισμός» της οργάνωσης με μηνύματα που παραπέμπουν στον Σιισμό. Το μουσουλμανικό παρακλάδι εκφράζεται κυρίως στην περιοχή του σκληροπυρηνικού Ιράν και στο βόρειο Πακιστάν. Κατά πληροφορίες πάντως οι δύο νεαροί Πακιστανοί που συνελήφθησαν φέρονται να έχουν καταγωγή και από το Ιράν.

Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια η οποία κατέχει και διαχειρίζεται το εστιατόριο-συναγωγή επί της οδού Αισώπου, είναι μία οικογένεια με βαθιά πίστη στον Ιουδαϊσμό. Ο δημιουργός της συναγωγής είναι μάλιστα ορθόδοξος ραβίνος, ενώ κατά πληροφορίες και ο αδελφός του κατέχει αντίστοιχη θρησκευτική ιδιότητα σε συναγωγή στα βόρεια προάστια, όπως επίσης και επιχείρηση που εμπορεύεται χημικά προϊόντα. Παράλληλα o ορθόδοξος ραβίνος και η σύζυγος του που είναι επίσης διδάσκαλος του Ιουδαϊσμού παράγουν βίντεο τα οποία διοχετεύουν στο διαδίκτυο, κηρύττοντας τις ιδέες του Χασιδισμού.

Θυμίζουμε άλλωστε πως σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το εστιατόριο-συναγωγή υπάρχει και η Ισραηλίτικη Κοινότητα Αθηνών, όπως επίσης και οι συναγωγές της. Η ύπαρξη πολλαπλών θρησκευτικών χώρων λατρείας σε τόση μικρή απόσταση εξυπηρετεί τις διαφοροποιήσεις στα δόγματα που ακολουθεί κάθε πιστός, ωστόσο μεταξύ αυτών των στοιχείων υπάρχει αρμονική επαφή και ενίοτε συνεργασία.

Δεν είναι τυχαίο όμως πως πληροφορίες του intronews.gr αναφέρουν την ολοένα και αυξανόμενη αναστάτωση στους κόλπους του εβραϊκού στοιχείο στη χώρα μας. Υπήρξαν παρακλήσεις προς την ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα για αύξηση της ασφάλειας σε όλα τα σημεία ισραηλίτικου ενδιαφέροντος εντός της Αττικής, ωστόσο φαίνεται πως αυτό αποτελούσε απότοκο των κοινωνικών αναταραχών στο Ισραήλ. Κατά τις ίδιες πηγές η Μοσάντ δραστηριοποιείται εντόνως τις τελευταίες εβδομάδες και στην ισραηλίτικη πρεσβεία στην Αθήνα, για τους προαναφερθέντες λόγους.