Την παραίτησή της, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Διαχείρισης Απαιτήσεων Εταιρικής και Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας υπέβαλε η Φωτεινή Ιωάννου.

Η κ.Ιωάννου είχε εργασθεί σε σειρά θέσεων του Ομίλου κυρίως στους τομείς Στρατηγικής & Εταιρικής Τραπεζικής από το 2006- 2017 και από το 2019 τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Διευθύντριας Διαχείρισης Απαιτήσεων & Specialized Asset Solutions ενώ ήταν και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΤΕ. Επίσς, είναι πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Πριν την επανένταξη της στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας ,διετέλεσε Γενική Διευθύντρια Corporate & Investment Banking ,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Πειραιώς, Πρόεδρος ΔΣ της Πειραιώς Factoring & Αντιπρόεδρος της Πειραιώς Leasing.

Την τελευταία της εμφάνιση, εκπροσωπώντας τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας έκανε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, καθώς αργότερα υπέβαλε την παραίτησή της για να μεταβεί στον όμιλο Mytilineos, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Είναι απόφοιτος του University of Cambridge στα Οικονομικά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του University of Warwick. Η Φωτεινή Ιωάννου κατέχει επίσης τον τίτλο του Ορκωτού Λογιστή και είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants of England and Wales.