Έφοδοι αστυνομικών κλιμακίων της Ασφάλειας Αττικής, σε σπίτια και επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης, με στόχο τον εντοπισμό… παράνομων συνδρομητικών πακέτων τηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνοπλοι αστυνομικοί, προχώρησαν σε συλλήψεις, χρηστών πειρατικής τηλεόρασης, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται και «ηγετικά» στελέχη της οργάνωσης διακίνησης του εν λόγω περιεχομένου.

Σε δεκάδες άλλες περιοχές της χώρας, πραγματοποιούνται ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις, ενώ την Πέμπτη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Πάτρας και της Αττικής συλλαμβάνοντας δέκα άνδρες μεταξύ των οποίων ο αρχηγός και ο υπαρχηγός, ο ταμίας και οι ενδιάμεσοι πωλητές (dealers).

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα τελευταία 8 χρόνια, διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.