Σε πτώση της τάσης του ρεύματος που οφείλεται σε βλάβες στα συστήματα UPS (σταθεροποιητές τάσης) του δικτύου του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), οφείλεται η κατάργηση δρομολογίων και το απίστευτο αλαλούμ με τον Προαστιακό που έχει ενταθεί τα τελευταία 24ωρα, βγάζοντας συνεχώς εκτός λειτουργίας την τηλεδιοίκηση.

Η εικόνα αυτή δεν αναμένεται να αλλάξει πριν τα τέλη της εβδομάδας με βάση το καλό σενάριο οπότε προβλέπεται η προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού.

Ο φόβος στον ΟΣΕ είναι να μην προκληθούν μεγαλύτερες βλάβες καούν οι servers του δικτύου γιατί σε αυτή την περίπτωση το βραχυκύκλωμα που θα προκληθεί θα είναι πολύ μεγάλο.

Λόγω της βλάβης με τα UPS, που προκλήθηκε από τους κεραυνούς που έπεσαν προ ημερών στην Αττική, η τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ, παίρνει απευθείας ρεύμα από την ΔΕΗ, το οποίο λόγω αυξομειώσεων της τάσης (και χωρίς το UPS που την σταθεροποιεί) ρίχνει το server του ΣΚΑ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κάποιες πλακέτες από τα UPS, έχουν καεί και έχει γίνει η σχετική παραγγελία στην Ιταλία.

Μέχρι τότε τα προβλήματα στην τηλεδιοίκηση που προκαλούν ακυρώσεις δρομολογίων και ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό θα συνεχιστούν τόσο με τα δρομολόγια στον προαστιακό όσο και με τα δρομολόγια του μετρό αλλά και σε άλλα δρομολόγια.

Βλάβη Προαστιακός
Trains re-operate after the deadly crash at Tempi. Athens, Mar. 22, 2023 / Επαναλειτουργία ορισμένου αριθμού τραίνων, μετά το ατύχημα στα Τέμπη, στην Αθήνα, στιςν22 Μαρτίου, 2023

Τα προβλήματα με την τηλεδιοίκηση εντάθηκαν χθες και συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί, τα οποία προ ώρας έχουν αποκατασταθεί.

Νωρίτερα όλα τα δρομολόγια της γραμμής του Αεροδρομίου εκτελούνταν μόνο μεταξύ Κάντζας- Μεταμόρφωσης (μερική κατάργηση στο τμήμα Αεροδρόμιο- Κάντζα και Μεταμόρφωση- Α. Λιόσια).

Επίσης στις 8.00 π.μ χάθηκαν δυο δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο λόγω επίσης του ίδιου προβλήματος τηλεδιοίκησης στο δίκτυο του ΟΣΕ στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Για τους ίδιους λόγους, η αμαξοστοιχία 1305 αναχώρησε από τα Α. Λιόσια με 58 λεπτά καθυστέρηση, η 1306 από την Αθήνα με 45 λεπτά και η 1535 από το ΣΚΑ με 43 λεπτά. Επίσης η αμαξοστοιχία 882 (Αθήνα- Καλαμπάκα) αναχώρησε με 61 λεπτά καθυστέρηση.