Στονν προθάλαμο της έναρξης των εργασιών για ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα κατασκευαστικά έργα στη Μεσόγειο, βρίσκεται η Lamda Development ως προς τον ουρανοξύστη του πρότζεκτ του Ελληνικού, τον Riviera Tower, που θα είναι ένα κτήριο-ορόσημο για τη λεκάνη της Μεσογείου.

Ο Riviera Tower θα είναι έτοιμος μετά το 2026 και θα δεσπόζει στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Η Lamda Development ανακοίνωσε πως εκδόθηκε η οικοδομική άδεια κατόπιν 1.900 σχεδίων και μέσα από τη συνεργασία δεκάδων υπουργείων, αρχών, επιμελητηρίων και οργανισμών.

Όπως είναι αντιληπτό, ένα τέτοιο έργο προκαλεί αυξημένο ενδιαφέρον και όλοι θέλουν να συμμετέχουν στην ανέγερσή του και να έχουν το brand τους συνδεδεμένο με τον μεγαλύτερο «πράσινο» ουρανοξύστη της Μεσογείου, του οποίου το ύψος θα ξεπερνά τα 200 μέτρα και θα αποτελείται από 50 ορόφους, με 180 διαμερίσματα να στεγάζονται εκεί.

Για τον Riviera Tower έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας και η εταιρεία εκτιμά πως σε πρώτη φάση τα έσοδα από την ολοκλήρωση των αγοραπωλησιών θα προσεγγίσουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή, θα πρόκειται για ένα κτήριο λιτό στον σχεδιασμό του, που θα εναρμονίζεται με τη θάλασσα και τη μεσογειακή αισθητική και θα έχει απόλυτα βιοκλιματικό χαρακτήρα, με το πράσινο και το υδάτινο στοιχείο να κυριαρχούν.

Κάθε κατοικία θα έχει φτιαχτεί με εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, θα είναι στη λογική της smart διαβίωσης, θα είναι διαμπερής με πανοραμική θέα, θα έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, ενώ συνολικά ο ουρανοξύστης θα ενσωματώνει τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

Εχέγγυο για το τελικό αποτέλεσμα αποτελούν οι εταιρείες Bouygues Batiment International και Intrakat που συμβάλλουν στην κοινοπραξία έχοντας εμπειρία από περισσότερους από 80 ουρανοξύστες παγκοσμίως, σε πόλεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασίλειου, στο Χονγκ Κονγκ,  και αλλού. Πιο χαρακτηριστικό δείγμα είναι το Pixel Tower στη Ταϊλάνδη, ένα κτήριο ύψους 314 μέτρων που στεγάζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο και διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών με ξεχωριστή αρχιτεκτονική.

Άλλο πολύ γνωστό τους έργο είναι το Clement Canopy, με ύψος 140 μέτρα, που αποτελεί το υψηλότερο κτίριο με προκατασκευή που έχει κατασκευαστεί ποτέ και στεγάζει 505 διαμερίσματα που κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου εκτός του χώρου του εργοταξίου και «συναρμολογήθηκαν» στο εργοτάξιο.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία έχει αναλάβει τον ρόλο συμβούλου που παρέχει υπηρεσίες πριν από την κατασκευή σε επίπεδο σχεδιασμού, προγραμματισμού, εφοδιαστικής αλυσίδας και διαχείρισης κατασκευής, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI).

Τέλος, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του Riviera Tower έγινε από το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο των «Foster+Partners» σε συνεργασία με το «Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη ΑΕ.», ενώ οι στατικές και Η/Μ μελέτες έχουν εκπονηθεί από την Buro Happold με έδρα το Λονδίνο, με συνεπικουρία τοπικών συνεργατών, της «DETA CONSULTING ENGINEERS» για τα στατικά και της «ΤΕΚΕΜ Α.Ε.» για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονηθεί από την εταιρεία «DOXIADIS PLUS».

Το ρεαλιστικό σενάριο θέλει τον Riviera Tower να είναι έτοιμος στις αρχές του 2027 και να εγκαινιάζεται στην τουριστική σεζόν εκείνης της χρονιάς, δίνοντας το έναυσμα για τη νέα εποχή στην αθηναϊκή ριβιέρα, η οποία ήδη βρίσκεται σε ανοδική τάση τιμών και αποτελεί έναν ανερχόμενο θησαυρό στα χέρια οποιουδήποτε διαθέτει ένα ακίνητο ή μια επιχείρηση εκεί.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Στα πόσα εγκλήματα με όπλα αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο;

Η ιστορία της έπαυλης του Playboy: Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικάνος που την εξαγόρασε

Εσείς το ξέρατε ότι δε μπορείτε να κρίνετε τον Τσιτσιπά αν δε βγάζετε περισσότερα λεφτά;