Μια νέα εποχή ξεκίνησε στην καρδιά της Γλυφάδας με την άφιξη του One&Only Aesthesis.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα παραμένει ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας για χαλάρωση και για απόδραση από την πόλη σε γαλάζιο φόντο. Εκεί άνοιξε τις πόρτες του ένα ονειρεμένο ξενοδοχείο που συνδυάζει την ανεπιτήδευτη κομψότητα περασμένων εποχών και το γκλάμουρ της δεκαετίας του ’60, όταν η Ελλάδα πρωταγωνιστούσε στη διεθνή σκηνή ως ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός.

Στη δεκαετία του ’60 εκεί βρισκόταν ένα θέρετρο που ονομαζόταν Asteria Beach Club.
Εκεί, το 1957 η Σοφία Λόρεν γύρισε μερικές κινηματογραφικές σκηνές των θρυλικών ταινιών που πρωταγωνίστησε, ενώ η Τζάκι Ωνάση είχε τη δική της βίλα.

Υπεύθυνος για το ξενοδοχείο One & Only Aesthesis στη Γλυφάδα, είναι ο Γιαν Ζιλέ, που εκτιμά πως «με το One & Only Aesthesis ξεκινάει η αναγέννηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ενός θρυλικού θερέτρου το οποίο θα λειτουργήσει για πολλούς Έλληνες ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν και στο σήμερα».

Όπως τονίζει, «τους επισκέπτες περιμένει μια εμπειρία εμπνευσμένη από την κοσμοπολίτικη ζωή των δεκαετιών του ’60 και του ’70, όταν η περιοχή έσφυζε από ζωή και η χώρα πρωταγωνιστούσε σε πολυσυζητημένες χολιγουντιανές παραγωγές». Σημειώνεται πως η αρχιτεκτονική του One & Only Aesthesis επιχειρεί να συνδέσει το σήμερα με το ντιζάιν της δεκαετίας του ’60.

Τα Δωμάτια

Το ξενοδοχείο One&Only Aesthesis με θέα τα σμαραγδένια νερά του Σαρωνικού κόλπου φωλιάζει σε 210 στρέμματα προστατευμένης δασικής περιοχής που εκτείνεται μέχρι την παραλία. Πλαισιωμένο από λεβάντες και αρωματικά βότανα της ελληνικής φύσης, με θέα βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής, το resort δίνει την αίσθηση ενός ιδιωτικού νησιού, μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πρωτεύουσας.

Τα 95 κομψά bungalows προσφέρουν την απαράμιλλη ηρεμία και απομόνωση ενός νησιωτικού καταφυγίου, ενώ οι 18 κατοικίες και οι 2 εμβληματικές βίλες διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, ηλιόλουστους κήπους γεμάτους με αρωματικά βότανα και φυτά της ελληνικής γης, καθώς και ατμοσφαιρικές γωνιές στους εξωτερικούς χώρους, όπου κρύβεται άλλοτε ένα εντυπωσιακό τζάκι και άλλοτε μία πολυτελής υπαίθρια ντουζιέρα.

Η Villa One, η χαρακτηριστική One&Only βίλα, είναι η επιτομή της φιλοσοφίας του brand, με όλα τα προνόμια μιας πολυτελούς κατοικίας. Πρόκειται για έναν τέλειο συνδυασμό όλων των χαρακτηριστικών που κάνουν το brand να ξεχωρίζει διεθνώς.

Απλώνεται σε 1.400 τ.μ. και διαθέτει τεράστια πισίνα με ανεμπόδιστη θέα από κάθε γωνία και ένα «κατάστρωμα» που ξεκινά από την κατοικία και φτάνει μέχρι το νερό. Αυτή η εκπληκτική βίλα δύο υπνοδωματίων, που διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, απλώνεται σε δύο επίπεδα. Εμποτισμένη με τη νοσταλγική διάθεση που διέπει όλο το resort, προσφέρει μια αίσθηση άπλετου χώρου και, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα για απόλυτη ηρεμία, σαν να βρίσκεται κανείς στο δικό του, προσωπικό ησυχαστήριο.

Για μεγαλύτερες παρέες, η Villa One μπορεί να συνδεθεί με τη Villa Nostos, τη δεύτερη βίλα του θέρετρου, ώστε να δημιουργηθεί ένα συγκλονιστικό καταφύγιο τεσσάρων υπνοδωματίων. Αν σε αυτές προστεθεί η κατοικία Epos Residence, που διαθέτει επίσης δύο υπνοδωμάτια, δημιουργείται μία «γειτονιά» με έξι υπνοδωμάτια για την ιδανική απόδραση μιας παρέας φίλων ή μιας μεγάλης οικογένειας.

Οι ιδιοκτήτες των One&Only Private Homes θα απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση και χρήση των εγκαταστάσεων του resort, καθώς και μία πληθώρα προνομίων σε παγκόσμιο επίπεδο στο One&Only δίκτυο.

ξενοδοχείο

Φαγητό και ποτό

Στο επίκεντρο της γαστρονομικής εμπειρίας στο ξενοδοχείο One&Only Aesthesis βρίσκονται δύο εστιατόρια από τους πολυβραβευμένους Έκτορα Μποτρίνι και Paco Morales. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ιταλο-Κερκυραίος σεφ φέρνει τη δική του ξεχωριστή ματιά στη μεσογειακή κουζίνα με το Ora by Ettore Botrini. Εμπνευσμένο από την κουζίνα της Μεσογείου, το μενού παρουσιάζει μια παιχνιδιάρικη, εφευρετική εκδοχή της ελληνικής κουζίνας μέσα από έναν ιταλικό φακό, ενώ ο χώρος χαρακτηρίζεται από χαλαρή κομψότητα και προσφέρεται για all-day dining.

Το El Bar de Paco Morales είναι το αποκλειστικό pop-up εστιατόριο από τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Πάκο Μοράλες. Ο Ισπανός σεφ του διάστερου «Noor» στην Κόρδοβα φέρνει το έτερο γαστρονομικό του project (το «El Bar», που βρίσκεται επίσης στην Κόρδοβα) στην Αθήνα και μαζί του γεύσεις και χρώματα από τη γενέτειρά του αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας, σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον με ζωηρή διάθεση.

Στους πρωταγωνιστές του νέου γαστρονομικού κόσμου του One&Only Aesthesis ανήκει όμως και το Manko, ένας λαμπερός προορισμός τόσο για την ημέρα όσο και για τη νύχτα. Με ιδιωτική πισίνα και τρία μπαρ με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν κουζίνα εμπνευσμένη από το Περού, καθώς και ιδιαίτερα cocktails.

Το μπαρ Alelia υμνεί την πλούσια παράδοση της Ελλάδας γύρω από την ελιά, σερβίροντας αριστοτεχνικά φτιαγμένα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με ελιές, βότανα και εσπεριδοειδή. Το Minima, με θέα στην πισίνα του Aesthesis, ενδείκνυται για χαλαρό ποτό όλη την ημέρα και ελαφριά γεύματα, ενώ στο Thimisi τα ευφάνταστα κοκτέιλ και η επιλεγμένη λίστα κρασιών έχουν τον πρώτο λόγο.

ξενοδοχείο

Ο Executive Chef του One&Only Aesthesis, Φρεντερίκ Λε Γκακ, συνεργάστηκε για τα μενού του resort με τον Έκτορα Μποτρίνι.

Η καρδιά του θέρετρου είναι ο χώρος της πισίνας, ο οποίος είναι διαμορφωμένος με ελαιόδεντρα και βλέπει στην παραλία. Και οι τρεις πισίνες βρίσκονται δίπλα στο κεντρικό κτίριο και το εστιατόριο Ora, με επένδυση από καμπάνες από ανοιχτόχρωμο ξύλο ή ξαπλώστρες με μπλε και άσπρες ρίγες.

ξενοδοχείο

Το Guerlain Spa στο One&Only Aesthesis

Από την ίδρυση του L’Institut Guerlain το 1939, ο οίκος Guerlain έχει γίνει σημείο αναφοράς για τις bespoke υπηρεσίες ευεξίας και ομορφιάς. Έχοντας πάνω από ογδόντα χρόνια εμπειρίας, συνδυάζει την πολυετή γνώση με την πολυτελή αισθητική. Γνωστό για τους συνδυασμούς παραδοσιακών μασάζ και καινοτόμων θεραπειών, το Guerlain Spa θα προσφέρει τις signature θεραπείες που το έχουν κάνει κορυφαίο στον κόσμο, καθώς και εξατομικευμένες εμπειρίες σχεδιασμένες αποκλειστικά για το One&Only Aesthesis.

Η θεραπεία «The Nymph of the Athenian Riviera» περιλαμβάνει αρωματικό ποδόλουτρο, περιποίηση προσώπου με ροζ κρύσταλλο και ένα body scrub που ακολουθείται από ένα χαλαρωτικό μασάζ. Το «Legendary Strength», από την άλλη, είναι ένα έντονο βαθύ μυϊκό τελετουργικό ενισχυμένο με ζεστές σφαίρες.

Στην αρχή της κάθε συνεδρίας, ο πελάτης καλείται να εξερευνήσει «οσμητικά» σύμπαντα κλείνοντας τα μάτια του και μυρίζοντας τέσσερα ελιξίρια. Καθένας διαλέγει τον δικό του προορισμό. Έτσι, είτε η επιλογή του είναι η χαλάρωση, είτε η ενεργοποίηση ή η αποτοξίνωση, θα μπορέσει να αποσυνδεθεί από τα πάντα και να απολαύσει μια αναζωογονητική θεραπεία.

Οι θεραπείες spa συνδυάζονται με το εργαστήριο ομορφιάς της Guerlain, μια σειρά από προγράμματα ευεξίας και εργαστήρια για παιδιά, καθώς και με τα εμβληματικά προϊόντα του οίκου. Τα προγράμματα ευεξίας στοχεύουν στην ανάκτηση του ύπνου, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αποτοξίνωση για άνδρες και γυναίκες.

Το Guerlain Spa θα δίνει επίσης μια προνομιακή πρόσβαση στη σειρά προϊόντων μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος και αρωμάτων του brand. Επιπλέον, το Guerlain Spa στο One&Only Aesthesis θα είναι το μοναδικό σημείο πώλησης στην Ελλάδα που θα προσφέρει την αποκλειστική συλλογή Perfumery of Art.

ξενοδοχείο

Προσβασιμότητα και βιωσιμότητα

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, 5/100 από τα 115 καταλύματα του ξενοδοχείου είναι εξοπλισμένα για επισκέπτες με κινητικά προβλήματα. Το ξενοδοχείο διαθέτει έξι προσβάσιμα δωμάτια – τέσσερα δωμάτια στο κεντρικό κτίριο και δύο μπανγκαλόου.

Οι περισσότεροι από τους κοινόχρηστους χώρους έχουν επίσης σχεδιαστεί για να είναι πλήρως προσβάσιμοι σε αναπηρικά αμαξίδια. Στο μέτωπο της βιωσιμότητας, η One&Only Aesthesis διαθέτει πιστοποιήσεις LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) και SITES. Όταν χτίστηκε το ακίνητο, τυχόν δέντρα που αφαιρέθηκαν αναφυτεύτηκαν και 200.000 είδη φυτών που προέρχονται από τη Μεσόγειο αναπτύσσονται τώρα στην ιδιοκτησία. Επιλέχθηκαν ειδικά για τις χαμηλές απαιτήσεις τους σε νερό.

Πηγή: Travelandleisure

Photo Credit: One&Only Aesthesis