Η νέα μορφή επίδειξης της «μαγκιάς» των ανήλικων ακούει στο όνομα «challenges». Έφηβοι και παιδιά ακολουθούν τις -πολλές φορές επικίνδυνες- προκλήσεις που επιτάσσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Instagram και επιδίδονται σε περιστατικά βίας με στόχο είτε τον εαυτό τους είτε συνομήλικούς τους.

Τον τελευταίο καιρό ακούμε για ολοένα περισσότερα περιστατικά βίας με αφορμή αυτά τα challenges ακόμη και στον ελλαδικό χώρο. Τελευταία ήταν η πρόσφατη είδηση ότι 15χρονος στο Παλαιό Φάληρο έβγαλε μαχαίρι σε δύο συνομήλικούς τους για να τους κάνει επίδειξη και να τραβήξουν βίντεο για το «challenge».

Τυχαία, πέρναγε από το σημείο αστυνομικός ο οποίος και επενέβη.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρισκόταν εκτός βάρδιας στο Παλαιό Φάληρο και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Αμφιθέας και Ιάσωνος γύρω στις 6 το απόγευμα της Κυριακής είδε τον ανήλικο να απειλεί με μαχαίρι πεταλούδα συνομηλίκους του.

O αστυνομικός ζήτησε από τον 15χρονο να πετάξει το μαχαίρι που κρατούσε και άμεσα έσπευσε στο σημείο ομάδα της Άμεσης Δράσης, ο οποίος συνελήφθη στο ΑΤ Φαλήρου, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο ανήλικος κατά την εξέτασή του δήλωσε ότι προμηθεύτηκε την πτυσσόμενη πεταλούδα από μαγαζί, στο πλαίσιο ενός challenge, στο οποίο συμμετείχε μαζί με άλλους φίλους του στο Instagram. Μάλιστα, ο 15χρονος ισχυρίστηκε πως όσοι συμμετείχαν είχαν και αυτοί φαλτσέτες, πτυσσόμενα μαχαίρια και σουγιάδες.

Ανησυχία προκαλεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς η νέα αυτή τάση των challenges στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους ανήλικους. Σημαντικό ζήτημα είναι επίσης η αδυναμία ελέγχου των κηδεμόνων στο τι βλέπουν τα παιδιά τους όσο είναι στο internet.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Λούβρο: Άνδρας μεταμφιέστηκε σε ηλικιωμένη και πέταξε τούρτα στη Μόνα Λίζα

ΗΠΑ: Τα όπλα είναι περισσότερα από τους πολίτες – Η «κρυφή» αναλογία που τρομάζει

Νεπάλ: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που είχε χαθεί – Οι διασώστες έχουν ανασύρει 14 πτώματα