Τα επικίνδυνα «παιχνίδια» του TikTok διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς μετά το Blackout Challenge, όπου παιδιά και έφηβοι έπνιγαν τους εαυτούς τους μέχρι να λιποθυμήσουν, έρχεται ένα νέο trend που θέλει τους συμμετέχοντες ως άλλους «κασκαντέρ» να διασχίζουν σε αυτοκινητόδρομους και να προσπαθούν να αποφύγουν τα διερχόμενα οχήματα. 

Τρεις έφηβοι προσπάθησαν να βιντεοσκοπήσουν τους εαυτούς τους όσο έκαναν το συγκεκριμένο challenge στον Βόλο, αποφεύγοντας κατά τύχη να δημιουργήσουν σοβαρά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Ο σκοπός τους ήταν να αποφύγουν όσα περισσότερα διερχόμενα οχήματα γίνεται ώστε να ανεβάσουν αργότερα τα «επιτεύγματά» τους στην γνωστή εφαρμογή.

Οι ανήλικοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εισήλθαν τρέχοντας στο οδόστρωμα, περνώντας με πρόθεση μπροστά και σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση από διερχόμενο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, διαταράσσοντας την ασφάλεια της συγκοινωνίας και θέτοντας σε κίνδυνο τους χρήστες του οδικού δικτύου και τους εαυτούς τους. Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη και των τριών ανηλίκων αλλά και των γονιών τους για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι θανάτου αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα μεταξύ των εφήβων στην χώρα μας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαν συλληφθεί ακόμη έξι άτομα καθώς ξάπλωναν στο οδόστρωμα, συμμετέχοντας στο ίδιο challenge.

Στο εξωτερικό έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι παιδιών από τα challenges που κυκλοφορούν στο TikTok. Η ByteDance, η εταιρία πίσω από την πλατφόρμα να αναφέρει επίσημα σε ανακοίνωσή της ότι δεν σχετίζεται με τα παιχνίδια αυτά και πως οι ανήλικοι ενημερώνονται σχετικά από πηγές «εκτός του TikTok».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Αυστραλία: Τι σημαίνει η ιστορική νίκη του Anthony Albanese και των Εργατικών στις εκλογές

Θα μπορούσε η Κίνα να γίνει η νέα Ρωσία; Επενδύει στην άμυνα και την διπλωματία η Ιαπωνία

Oliver Stone: «Ο Putin είχε καρκίνο αλλά τον ξεπέρασε» – Ξανά χτυπά με αποκαλύψεις ο Αμερικανός σκηνοθέτης