Σε αυξημένη ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μήχανισμός ενόψει της νέας κακοκαιρίας Elias που αναμένεται να πλήξει και τη Θεσσαλία, που ακόμα μετρά τις πληγές τις από τις πλημμύρες που άφησε πίσω του η κακοκαιρία Daniel.

Για τη νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ώρες, ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, επιχειρούν και βρίσκονται σε ετοιμότητα ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, λειτουργεί κανονικά, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 25.000 οριστικοποιημένες αιτήσεις, ενώ έχουν γίνει και 4.889 προσωρινές αιτήσεις. Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη καταβολή κρατικής ενίσχυσης προς τους πληγέντες.