Στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 18χρονο που έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη»

Τα στοιχεία που δείχνουν πρσχεδιασμένη επίθεση

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι η επίθεση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ήταν προσχεδιασμένη.

Αυτο τεκμαίρεται αφενός από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ μέσα και έξω από το γήπεδο (κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου) και αφετέρου από τις καταθέσεις των συναδέλφων του 31χρονου αστυνομικού αλλά και τις πληροφορίες οτι έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» υπήρχαν άτομα που είχαν αναλάβει ρόλο οργανωτή.

Τα ευρήματα από το γήπεδο

Eυρήματα από τις τουαλέτες του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη όπου έγιναν τα επεισόδια τα οποία οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Στις εικόνες διακρίνονται κροτίδες, φωτοβολίδες και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ την ίδια ώρα μεγάλη παραμένει η αγωνία για την υγεία του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά κρίσιμη και υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Παράλληλα, εξετάζεται από τις Αρχές οπτικό υλικό από δύο κάμερες, εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες, ενώ αστυνομικός των ΜΑΤ ανέφερε στην ΕΡΤ πως «οι χούλιγκαν έριξαν περισσότερες από 10 ναυτικές φωτοβολίδες».

Ρέντη
Ρέντη

Χθες, ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η ευρεία διυπουργική σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οπαδική βία, με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού.

Η σύσκεψη έληξε, αποφάσεις ελήφθησαν, ωστόσο τα στόματα των κυβερνητικών στελεχών παραμένουν ερμητικά κλειστά, μέχρι τη Δευτέρα, που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης το γεγονός ότι παρών στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έλεγαν νωρίτερα ότι ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος από όσα έχουν γίνει και θέλει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις..

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν «όλες οι σκληρές επιλογές» και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν πλέον την κεντρική κατεύθυνση ώστε να σχεδιάσουν τις ενέργειές τους. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος – σύμφωνα με παρισταμένους στη σύσκεψη – εμφανίστηκε έτοιμος για σκληρές αποφάσεις,  έχει ζητήσει με έμφαση να μην διαρρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο στο τραπέζι των επιλογών είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων του επαγγελματικού αθλητισμού, η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους ή το κλείσιμο των Θυρών των οργανωμένων οπαδών. 

Πάντως αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά όλα τα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο (εκτός της Super League 1, λόγω της αποχής των διαιτητών), μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ καθώς ήδη υπήρχαν και ομάδες που είχαν ταξιδέψει για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους…