Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές στη Ρόδο αλλά και σε ολόκληρη τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου για τον εντοπισμό τριών μικρών παιδιών που φιλοξενούνταν σε ίδρυμα στο νησί των ιπποτών.

Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (15/11) κατόπιν εισαγγελικής εντολής προς το συγκεκριμένο ίδρυμα, δόθηκε σήμα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για ειδοποίηση εξαφάνισης.

Το Missing Alert του «Χαμόγελου»

Η οργάνωση προχώρησε στην κοινοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των τριών μικρών παιδιών που εξαφανίστηκαν στη Ρόδο.

«“Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώθηκε για την εξαφάνιση των τριών αδερφών την 15/11/2023, και προχώρησε στην δημοσιοποίηση των στοιχείων των ανηλίκων, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι που θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο.

Η Τσαμπίκα Δ. 13 ετών έχει ύψος 1.60 μ., είναι αδύνατη, έχει μαύρα μακριά μαλλιά και σκούρα καστανά μάτια. Φορούσε μωβ αθλητική φόρμα και κοντό αμάνικο ριγέ μπλουζάκι.

Ο Τσαμπίκος Σ. εννέα ετών, έχει ύψος 1.40 μ, έχει κανονικό βάρος, έχει κοντά καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μαύρη αθλητική φόρμα, κόκκινο κοντομάνικο και κόκκινη ζακέτα.

Η Σταυρούλα Σ. επτά ετών, έχει ύψος 1.20 μ, είναι αδύνατη, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Είναι άγνωστο τι φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο, στην “Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017”, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση».

https://twitter.com/hamogelo/status/1724878206451224994

Στη Ρόδο η… γνωστή μητέρα τους

Πίσω από την εξαφάνιση των τριών παιδιών υπάρχει έντονο παρασκήνιο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η μητέρα τους εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Ρόδο. Η νεαρή Ρομ είναι «γνωστή» στις αστυνομικές Αρχές και έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν πως η μητέρα είχε επικοινωνία με τα παιδιά της, τα οποία αποχωρίστηκε έπειτα από απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα. Σημειώνεται πως τα παιδιά είχαν βεβαίως δικαίωμα καθημερινής επικοινωνίας με τη μητέρα τους, μέσω τηλεφώνου. Πηγές αναφέρουν πως από το ίδρυμα λείπουν τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών.

Πηγές του intronews.gr στο νησί αναφέρουν πως τα τρία αδελφάκια είχαν φύγει ξανά στο παρελθόν από το συγκεκριμένο ίδρυμα. Για το περιστατικό είναι ενήμερη η Αστυνομία, η οποία έχει λάβει μέτρα για τον εντοπισμό των παιδιών.

Εξαφάνιση στη Ρόδο