Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες ωστόσο αναμένεται να αλλάξει άρδην το τοπίο το Σάββατο, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ο υδράργυρος θα ξεπερνά τους και τους 20 βαθμούς Κελσίου και θα πνέουν νοτιάδες που το βράδυ της Τετάρτης θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και την Πέμπτη στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ.

Το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει άνοιξη την Πέμπτη καθώς η θερμοκρασία θα αυξηθεί στους 22 και 24 βαθμούς ενώ θα πνέουν νοτιάδες. Την Παρασκευή, όμως, αναμένεται αλλαγή σκηνικού με τον καιρό να είναι φθινοπωρινός. Η μεταβολή αναμένεται από τα δυτικά και τα βόρεια με πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα και στα κεντρικά της χώρας, και αργά το απόγευμα στην Αθήνα. Χιόνα αναμένονται από το βράδυ στη Θράκη.

Xιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές προβλέπονται το Σάββατο, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και μονοψήφιες τιμές ακόμα και το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια. Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Γιαννόπουλου, στην Αθήνα θα φτάσει τους 12 -13 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Χιόνια αναμένονται τον Παρνασσό, στα Καλάβρυτα, στην Εύβοια, στο Πήλιο. Το κρύο θα μείνει την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα

Από την Τρίτη μέχρι τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά. Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με ισχύ 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.