Ένας πολιτικός μηχανικός, 90 ετών έχει εξελιχθεί σε έναν σπάνιο χορογράφο! Ο Γιώργος Δερμιτζάκης, πολυβραβευμένος ομογενής για την προσφορά του στον πολιτισμό, από τα 14 του ήξερε το πάθος του για τον χορό και συγκεκριμένα το χασάπικο.

Όταν δούλευε μικρός μοιράζοντας γλυκά στο σινεμά της Αργεντινής, καθόταν και έβλεπε τους μεγάλους αστέρες στο σινεμά, πίστεψε στον εαυτό του και έγινε αυτό που είναι σήμερα.

Τη δεκαετία του ΄60 δημιουργεί συγκρότημα που είναι μέχρι και σήμερα γίνεται θερμά δεκτό σε Ουρουγουάη Περού, Βραζιλία και φυσικά Αργεντινή. Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις και κάποιες ταινίες . Καθώς μέσα στη δεκαετία του ’70 σκηνοθετεί τον Ζορμπά «El Griego», με χορογραφίες όπως Φαίδρα, Ψυχοκόρη, Ταβέρνα και το «Τάνγκο Χασάπικο» με τα δυο λιμάνια του Πειραιά και του Μπουένος Άιρες, «παντρεύει» τους δύο ρυθμούς.

Με την πιανίστα σύζυγό του Αγγελική Σιδεράκη, με ρίζες από Χίο και Καππαδοκία η ίδια, δημιουργούν το έργο που με τη σειρά του γίνεται ντοκιμαντέρ απ’ την Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα και την Χούλια Χέρμαν τιτλοφορούμενο «Τανγκό Χασάπικο, ο χορός των λιμανιών».

Επίσης κρατά ως φυλακτό τις παρτιτούρες του Μίκη Θεοδωράκη που ο ίδιος του χάρισε.