Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του Φρέντι Μπελέρη, στη Χειμάρρα, παρά την προσπάθεια τον αλβανικών Αρχών να βάλουν «μπλόκο».

Οι Αρχές της γειτονικής χώρας προσπάθησαν να ματαιώσουν τη συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Χειμάρρας, στην οποία είναι παρόντες οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, Κώστας Μπακογιάννης και Κωνσταντίνος Ζέρβας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα ώρα Αλβανίας (19:00 ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, αστυνομικός που είχε στα χέρια του ένα χαρτί, είπε στους διοργανωτές ότι απαγορεύεται να γίνει η συγκέντρωση για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κανείς δεν παρέλαβε το συγκεκριμένο έγγραφο, γιατί δεν τους το έστειλαν επίσημα.

Έτσι, η Αστυνομία στη Χειμάρρα είπε στους διοργανωτές ότι «με δική σας ευθύνη θα κάνετε τη συγκέντρωση».

«Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει 3 μήνες, είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί, για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας» αναφέρει ο Φρέντι Μπελέρης, μιλώντας στο Open.

Για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή, ο Μπελέρης έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους του και γενικά σε όλους τους ομογενείς στη Χειμάρρα και τον νότο της Αλβανίας.

«Θέλω να τους πω να είναι δυνατοί, να περιμένουν και να έχουν πίστη στο Θεό και πίστη στον αγώνα. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί. Άλλες φορές πιο γρήγορα, άλλες φορές πιο αργά, αλλά πάντα στο τέλος κερδίζει», τόνισε.

«Η μόνη αιτία που βρίσκομαι μέσα είναι η υφαρπαγή των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους, για λογαριασμό στρατηγικών επενδυτών που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», σημείωσε ακόμη ο εκλεγμένος δήμαρχος στη Χειμάρρα.