Σε αυτή τη ζωή, είναι πολλά εκείνα που κοστίζουν ακριβά. Ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, ένα αυτοκίνητο, οι κακές αποφάσεις και ούτω καθεξής. Σε αυτή τη ζωή, όμως, έχουμε μάθει πλέον να μην μας εκπλήσσει και τίποτα. Κι όταν λέω τίποτα, αναφέρομαι και στο γεγονός πως ένα burger, που καταναλώνεται και εξαφανίζεται γλυκά και απολαυστικά στο στομάχι, κοστίζει 5.000 ευρώ. Και υπάρχει εξήγηση που τα δύο τρυφερά και μαλακά ψωμάκια που στο εσωτερικό τους έχουν διάφορα καλούδια, είναι τόσο ακριβά.

Αρχικά, ο σεφ, ο μαέστρος της γεύσης να πω καλύτερα, που βρίσκεται πίσω από το εν λόγω burger, είναι ο ιδιοκτήτης του ολλανδικού εστιατορίου που βρίσκεται στο Voorthuizen, Robber Jan de Veen. Σε άλλη περίπτωση, θα σου έλεγα πως αν ο δρόμος σε βγάλει προς τα εκεί, αξίζει η εμπειρία του να δοκιμάσεις το πιο πασίγνωστο burger του πλανήτη, ονόματι «Golden Boy», ωστόσο δεν πειράζει, και αυτό των McDonald’s καλό είναι που λέει ο λόγος.

Γιατί είναι τόσο ακριβό

Κανένα άλλο πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τα συστατικά που αναμειγνύονται όλα μαζί αρμονικά για να δημιουργήσουν αυτό το αποτέλεσμα. Καταλαβαίνεις, πως η τιμή του αυξάνεται εξαιτίας των πολύ ακριβών αυτών συστατικών. Το δύο στρογγυλά ψωμιά είναι με σαμπάνια Dom Perignon, η ιστορία της οποίας ξεκίνησε το 1640 από τον Dom Pierre Pérignon, και στο εσωτερικό του έρχονται να προστεθούν το μοσχαρίσιο στήθος Wagyu, βασιλικό καβούρι σιγομαγειρεμένο σε κρασί Βουργουνδίας, barbecue sause φτιαγμένη με ουίσκι Macallan και την πιο ακριβή ποικιλία καφέ Kopi Luwak, μαγιονέζα από καπνιστά αυγά πάπιας και τέλος, τα απλά όπως ντομάτα, αγγούρια μαριναρισμένα σε ιαπωνικό τσάι μάτσα, μαρούλι και τσένταρ και.. voilà!

Το σύνολο όλων αυτών ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, κάνοντας τό το πιο ακριβό του κόσμου και παίρνοντας τον τίτλο από το burger στο Fleur του Las Vegas, το οποίο είναι φθηνότερο κατά 1.000 ευρώ. Κι αν αναρωτιέται, το πρώτο Golden Boy έχει ήδη πωληθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα θα πάνε σε τοπική τράπεζα φαγητού, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το ακριβό burger στο τέλος της ημέρας, θα δώσει φαγητό σε χιλιάδες ανθρώπους.