Με Covid διαγνώστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοίνωσε στο TikTok, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ακυρώσει την παρουσία του στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε Χαλκιδική και Άγιον Όρος.

«Οι αγκαλιές και τα φιλιά της προεκλογικής περιόδου είναι πάντα πολύ ευχάριστα, έχουν ενίοτε όμως κι ένα τίμημα. Σήμερα έκανα το τεστ του Covid, είμαι θετικός, οπότε θα χρειαστεί να παραμείνω για κάποιες μέρες στην οικία μου. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να πάω στο Άγιον Όρος. Δεν πειράζει, εκεί θα είναι όμως να πάμε σε μια άλλη ευκαιρία, αλλά βέβαια TikTok πάντα θα μπορώ να κάνω, οπότε περιμένετε το επόμενο βίντεό μου. Μείνετε συντονισμένοι», λέει χαριτολογώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βίντεο.

Ο Covid έπληξε και άλλα στελέχη της ΝΔ και συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιο συγκεκριμένα, με Covid νοσούν ο Δημήτρης Τσιόδρας, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Παύλος Μαρινάκης γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και ο Γιώργος Ευθυμίου αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ποια μέρη θα επισκεπτόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως είχαμε αναφέρει από το πρωί, ο πρώην πρωθυπουργός είχε αποκαλύψει πως αφού ολοκληρώσει την επίσκεψή του σε χωριά της Χαλκιδικής (Μουδανιά, Νικήτη, Ιερισσό), θα μετέβαινε με τον γιο του Κωνσταντίνο για διήμερο στο Άγιον Όρος, με ιδιωτικό χαρακτήρα.

Δεν σημαίνει όμως πως δεν θα υπήρχε και πολιτική διάσταση στην επίσκεψή του. Με το κόμμα ΝΙΚΗ να ανεβάζει συνεχώς ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα απειλώντας την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και με τις φήμες περί στήριξης του νεοεμφανιζόμενου κόμματος από συγκεκριμένη Μονή, η συνάντηση του Μητσοτάκη με την Ιερή Επιστασία την Κυριακή, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον γιο του θα διανυκτερεύσουν ένα βράδυ στο Άγιο Όρος και θα φιλοξενηθούν στο στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας. Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, αφού πρώτα παρακολουθήσουν τη λειτουργία, θα επισκεφτούν και τις Μονές Παντοκράτορος και Ιβήρων.