Υπάρχει πιθανότητα προσφυγής στο Εκλογοδικείο για το κόμμα Σπαρτιάτες λόγω της στήριξης που του πρόσφερε μετά την ανακήρυξή του από τον Άρειο Πάγο ο καταδικασμένος και φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης; Το ενδεχόμενο αυτό άφησε απολύτως ανοιχτό ο βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στην τοποθέτηση που έκανε στο πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, και τόνισε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η νομοθετική ρύθμιση ο Κασιδιάρης θα ήταν απόψε βουλευτής.

Από την άλλη πλευρά, απέδωσε την αποτυχία του αποκλεισμού ενός κόμματος-φερεφώνου του Κασιδιάρη στο γεγονός ότι πριν την ανακήρυξη των κομμάτων στον Άρειο Πάγο δεν υπήρξε θέμα «εικαζόμενης ηγεσίας» ανάμεσα στον Κασιδιάρη και το κόμμα Σπαρτιάτες, τουλάχιστον δημόσια. Άρα ο Άρειος Πάγος δεν θα μπορούσε να προβλέψει εκ των προτέρων ότι ο Κασιδιάρης θα πρόσφερε τη στήριξή του σ’ ένα κόμμα αφού αυτό είχε ανακηρυχθεί από το ειδικό τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου κι ενώ ο ίδιος παρουσιαζόταν να διεκδικεί την συμμετοχή του στις εκλογές με αυτόνομο ανεξάρτητο συνδυασμό.

Η προσφυγή στο Εκλογοδικείο μπορεί, φυσικά, να γίνει από οποιονδήποτε πολίτη αισθάνεται ότι έχει έννομο συμφέρον. Ως εκ τούτου, φαίνεται σίγουρο ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες ώστε να προσβληθεί η υποψηφιότητα του κόμματος Σπαρτιάτες συνολικά, αλλά και των υποψηφίων του μεμονωμένα, ειδικά όσων έχουν παρελθόν συμμετοχής ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής.

Το τι θα αποφασίσει το συγκεκριμένο δικαστήριο φυσικά δεν μπορεί να προβλεφθεί. Το σίγουρο είναι ότι, μετά την ανακήρυξη του συγκεκριμένου κόμματος από τον Άρειο Πάγο, υπήρξε φανερή παρέμβαση-στήριξη από τον Ηλία Κασιδιάρη υπέρ του. Κάτι που εκφράστηκε όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και από το μήνυμα του καταδικασμένου πρώην βουλευτή το βράδυ των εκλογών.