Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις επικείμενες εκλογές και την προεκλογική αντιπαράθεση.

«Άκουσα ότι ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε να κάνει διάλογο. Περιμένουμε όλοι να το δούμε διότι την προηγούμενη φορά το είχε αρνηθεί.

Ένας προεκλογικός διάλογος θα πρέπει να έχει πολλαπλές συζητήσεις προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί και να μπορέσει αντικειμενικά ποια επιλογή θα κάνει στις εκλογές.

Ο λόγος πρέπει να είναι προγραμματικός και μακριά από τις άγονες αντιπαραθέσεις», ανέφερε αρχικά η Όλγα Γεροβασίλη και συνέχισε:

«Η ιστορία της χώρας δεν ξεκινάει το 2015. Η ιστορία έχει πίσω της πολλά και ξεκινάει προ του 2015, έχει πίσω της δύο μνημόνια που απέτυχαν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια γι’ αυτό και χρειάστηκε να υιοθετήσουμε και να βγάλουμε εις πέρας ένα τρίτο μνημόνιο.

Αυτά τα δύο μνημόνια είχαν 12 μειώσεις συντάξεων Βεβαίως και στις μέρες μας τα πράγματα δεν ήταν ευχάριστα.

Ωστόσο, οι μνημονιακές υποχρεώσεις από τις οποίες παλέψαμε να απαλλάξουμε τη χώρα, υιοθετήθηκαν και νομοθετήθηκαν επί Σαμαρά, Βενιζέλου και νωρίτερα».

Αναφερόμενη, άλλωστε, στο νερό, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «η ιδιωτικοποίηση του νερού μαζί με σειρά ιδιωτικοποιήσεων – που ήταν το κεντρικό αφήγημα των μνημονίων – ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε για να μείνουν στο δημόσιο τα πλειοψηφικά πακέτα. Διατηρήσαμε τη μνημονιακή υποχρέωση με πλειοψηφικό πακέτο στο δημόσιο.

Ο νυν Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν το 2019 στις εκλογές στρατηγικό επενδυτή στο νερό. Στρατηγικός επενδυτής δεν ξέρω τι άλλο σημαίνει εκτός από ιδιώτη».

Παράλληλα, επισήμανε πως τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει «τροπολογία για την προσαρμογή με την απόφαση του ΣτΕ και θα έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης να το ψηφίσει. Εφόσον είναι βεβαίως και το υπόσχεται για την επόμενη τετραετία, έχει την ευκαιρία να το κάνει αύριο».

Ερωτηθείσα για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε: «η κάλπη θα απαντήσει. Εκτιμώ ότι την επομένη των εκλογών η χώρα θα έχει κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ».