Για την καταγγελία της Ελληνίδας δικηγόρου για βιασμό και ξυλοδαρμό από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη μίλησε στην εκπομπή Live News του Mega ο Νίκος Κορρογιαννάκης, δικηγόρος Βρυξελλών.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου για το πως είναι δυνατόν τρία ολόκληρα χρόνια η υπόθεση να βρίσκεται «στο συρτάρι» και να αποκαλύφθηκε πρόσφατα δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η διάρκεια της δικαστικής έρευνας είναι πολύ μεγάλη, ασυνήθης για τα βελγικά δεδομένα. Δεν έχω απάντηση για ποιο λόγο κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια, πάντως δε συμβαίνει συχνά αυτό και δεν είναι λογικό. Είμαστε ακόμα στο σκοτάδι και θέλει αρκετή προσοχή», είπε και συμπλήρωσε «σε αυτού του είδους τις υποθέσεις τρία χρόνια έαν είναι γνωστή η καταγγελία και αν έχει ειπωθεί το όνομα του πιθανού δράστη, είναι ανεξήγητο για τι έχει καθυστερήσει τόσα χρόνια».

Ο δημοσιογράφος σημείωσε πως οι καταγγελίες που ακούμε αφορούν βαρύτατα αδικήματα, όπως βιασμό και ξυλοδαρμό, θέτοντας την ερώτηση για τις ποινές αλλά και για το που θα δικαστεί ο ευρωβουλευτής εάν ευσταθούν οι καταγγελίες.

Ο κ. Κορρογιαννάκης δήλωσε πως «Όταν τα αδικήματα έχουν λάβει χώρα στο Βέλγιο, δικάζονται στην ίδια χώρα» και στη συνέχεια εξήγησε πως η ποινή για τον βιασμό είναι 5 – 10 χρόνια κατά τον βελγικό κώδικα, ενώ πρόσθεσε πως μπορεί να είναι λίγο περισσότερα αν υπάρχουν επιβαρυντικές καταστάσεις. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε τη διαφορά του βελγικού κώδικα με τον ελληνικό λέγοντας πως «οι ποινές στο Βέλγιο εκτίονται».

«Υπάρχουν ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας»

Νωρίτερα στην εκπομπή Live News μίλησε η Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Η ίδια αναφέρθηκε στην ύπαρξη ιατρικών εγγράφων που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της δικηγόρου εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη και επανέλαβε τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ότι διέρρευσε το όνομα της καταγγέλουσας, επικαλούμενη πληροφορίες και ζήτησε σεβασμό στο θύμα.

«Είναι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι μία γυναίκα που έχει ένα καλό βιογραφικό, εργάζεται και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Αυτή τη στιγμή κατακρεουργείται, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για το θύμα. Αυτή η γυναίκα βιάζεται κάθε ώρα με τις διαρροές. Οι πληροφορίες που είχαμε είναι πως υπήρξε διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να πιστεύω πως κανένα κόμμα δεν βάζει την πολιτική του ταυτότητα πάνω από μία καταγγελία. Πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί και να είμαστε δίπλα στο θύμα. Υπάρχουν αρκετά Μέσα που έχουν μιλήσει για το βιογραφικό της έχουν πει το όνομα της. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν βαριά ποινικά αδικήματα και οι βελγικές Αρχές κάνουν μία ενδελεχή έρευνα, αν και καθυστερημένα», είπε αρχικά.
Ιατρικά έγγραφα

«Υπάρχουν παντού αυτά τα αδικήματα και υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας. Αναμένουμε και εμείς να δούμε την έκβαση της υπόθεσης. Δεν είναι θέμα κομματικής εκμετάλλευσης. Πρέπει να προστατέψουμε αυτή τη γυναίκα. Αυτό που βλέπω στα social media είναι ανθρωποφαγία», πρόσθεσε.