Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού μέχρι τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, μαζί με το κύμα ακρίβειας που επιμένει, είχαν άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε στη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Ενδεικτικό είναι πως οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 66% ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 28% προς τη σωστή. 4% ούτε το ένα ούτε το άλλο. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης κατά 61% είναι αρνητική και 32% θετική.

Metron Analysis – Φαναράς: Εχουμε ένα κλίμα ιδιαίτερα απαισιόδοξο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς, ο οποίος παρουσίασε στο Mega την τελευταία δημοσκόπηση για κυβέρνηση και υποψηφίους στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως παρατηρείται μία μεγάλη πτώση στη σταθερότητα που είχε η κυβέρνηση.

«Κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί ούτε μετά την τραγωδία των Τεμπών. Πρόκειται σαφώς για ένα κλίμα ιδιαίτερα επιβαρυμένο και πως να ήταν αλλιώς αφού έχουμε τόσες περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, Θεσσαλία, Αττική, Ρόδος, Εβρος. Αρα λοιπόν έχουμε ένα κλίμα ιδιαίτερα απαισιόδοξο.

Δεν νομίζω πως αυτό σχετίζεται με το κομματικό σύστημα, είναι το βάρος των εξελίξεων που έχουν τόσες ημέρες αρνητικό πρόσημο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Metron Analysis
Metron Analysis
Metron Analysis