Αν μας έλεγαν σήμερα το πρωί ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, θα τον πιστεύαμε. Και γιατί να μην τον πιστέψουμε όταν βλέπουμε πως ο Άρης Πορτοσάλτε κριτικάρει με σφοδρό τρόπο και εύστοχη ειρωνεία την κυβέρνηση. Μας ανάγκασε το «παλιόπαιδο» να συμφωνήσουμε μέχρι κεραίας μαζί του και πάθαμε κρίσης ταυτότητας. Κοιτιόμασταν στον καθρέφτη και λέγαμε «κοίτα πού σε έφτασαν…κοίτα πώς αλλάζουν οι εποχές».

Τι έκανε λοιπόν ο αγαπητός μας Άρης Πορτοσάλτε; Εξερράγη με την κυβέρνηση για το σχέδιο της για τα αυθαίρετα, τα εκτός σχεδίου οικήματα και έμπλεος ειρωνείας και καυστικού ύφους, έλεγε «χτίστε παντού γιατί η κυβέρνησή μας είναι γαλαντόμα».

Μάλιστα, ήταν ένα περίπου 6λεπτο γεμάτο με κριτική, τόσο από τον Πορτοσάλτε όσο κι από τους δύο παρουσιαστές, τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, όσο κι από τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Παπαδημητρίου που καθόταν δίπλα στον Πορτοσάλτε και μαζί είπαν πως η κυβέρνηση φάσκει κι αντιφάσκει μιλώντας από τη μία για κλιματική κρίση κι από την άλλη έχει στην ατζέντα της να μην πειράξει τα εκτός σχεδίου.

Μέγας είσα Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου, που είδαμε αυτό το θέαμα. Ο Άρης Πορτοσάλτε βέβαια, και πέρσι είχε κάμποσες στιγμές που ήταν επικριτικός με την κυβέρνηση, αλλά όχι με τέτοια ένταση και τέτοιον τρόπο. Γι’ αυτό σας λέμε, το 2024 είναι ήδη καλύτερο από το 2023. Ίσως ο Νοστράδαμος να έχει γράψει στο βιβλίο του πως ο Πορτοσάλτε το 2024 θα αναφωνήσει «Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ», ποιος ξέρει..!

Βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε ότι βλέπουμε ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου έσπευσε να τονίσει ότι πέρσι η κυβέρνηση είχε φροντίσει τα αυθαίρετα στη Μύκονο και να μην είμαστε ισοπεδωτικοί.