Ακούγεται σαν αστείο μα δεν είναι. Ο υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης είπε σε συνέντευξή του στο ΒΒC πως το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμο και ότι λειτουργεί κανονικά.

Φυσικά το πρώτο πράγμα που συζητήθηκε ήταν το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων που θα βγάλει η ανεξάρτητη επιτροπή που έχει οριστεί για να καταλογίσει ευθύνες σε όσους τους αναλογούν και εάν τα αποτελέσματα θα βγουν πριν τις εκλογές, o υπουργός να απαντά:

«Σκοπός μας είναι να βγουν τα πορίσματα πριν τις εκλογές […] Ο θυμός είναι πραγματικός και γενικευμένος, κυρίως στη νέα γενιά, στο άκουσμα ότι άνθρωποι όλων των ηλικιών έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να προχωρήσουμε σίγουροι σε ένα νέο πρόγραμμα που θα αφορά τους σιδηρόδρομους και θα εξασφαλίζει πως η αναβάθμιση των τρένων μας θα προχωρήσει το ταχύτερον δυνατό».

Στη συνέχεια, κι ενώ απαριθμούσε τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί επί κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξαφνικά ανέφερε πως το μετρό της Θεσσαλονίκης όχι απλά είναι έτοιμο αλλά λειτουργεί κι όλας! Πιο συγκεκριμένα είπε «Το νέο μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμο και λειτουργεί».

Δείτε το στιγμιότυπο εδώ:

Ολόκληρη η συνέντευξη στο BBC